Stöd och omsorg, Försörjningsstöd

Försörjningsstödsenheten arbetar med familjer och individer som ansöker om ekonomiskt bistånd som hjälp till sin försörjning, s.k. försörjningsstöd. Vi ger information om rättigheter och skyldigheter och utreder rätten till ekonomiskt bistånd till de som söker ekonomiskt bistånd. Vi arbetar med att hjälpa den enskilde med olika insatser som utformas på ett sådant sätt att den enskilde så snart som möjligt kan klara sin egen försörjning. Målet är att varje person ska klara sin egen försörjning och därmed kunna leva ett självständigt liv.  Försörjningsstödsenheten är uppdelat i tre grupper (Förhandsbedömning, Slussen och rehab) med två enhetschefer med övergripande uppdelning mot intern och extern samverkan.

Nu söker vi en medarbetare som vill bli en del av vårt team inom Försörjningsstöd.

Dina arbetsuppgifter
Inom enheten arbetar socialsekreterare med att ta emot nya ärenden, återkommande ärenden eller pågående ärenden i syfte att utreda rätten till ekonomiskt bistånd och planering framåt för självförsörjning.  Arbetet innefattar samverkan med inom socialtjänsten samt andra aktörer inom kommunen och med andra myndigheter. 

Om dig
Vi söker dig som har socionomexamen eller annan utbildning som bedöms likvärdig. Du har erfarenhet av försörjningsstödshandläggning. Vi ser gärna att du har erfarenhet av myndighetsutövning. 

Vi söker dig som har ett genuint intresse för människor, men också för samhället i stort då kunskap om andra myndigheter och aktörers regelverk och funktion är avgörande för att kunna arbeta med helhetssyn i dina ärenden. Du behöver ha lätt för att både ta och utveckla kontakter och det är viktigt att du i ditt arbetssätt är lyhörd, ödmjuk, noggrann, drivande, ansvarstagande och prestigelös. Vidare är det viktigt att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift, är van att arbeta självständigt men också kan fungera som en lagspelare och uppskattar att samarbeta med andra.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
Tjänsten kräver B-körkort. 

Vi ser gärna att du bifogar en CV och ett personligt brev.
Välkommen med din ansökan!

Följ oss gärna på Instagram där vi heter @teamumeakommun!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-01-02 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2022/1050
Kontakt
  • Camilla Thunell, Bitr Verksamhetschef, 090-161065
Facklig företrädare
  • Joakim Åsberg, SACO, 090-162829
  • Maria Lindgren, Vision, 090-161886
Publicerat 2022-11-28
Sista ansökningsdag 2022-12-13

Terug naar vacatures