Umeå kommun, Fritid, Unga

Fritidsförvaltningen inom Umeå kommun vill bidra till en god livsmiljö genom att skapa goda möjligheter till en aktiv fritid med idrott, motion, rekreation och folkhälsa. I verksamhetens ansvarsområde ingår verksamhet och drift av idrotts- och fritidsanläggningar, fritids-, utflykts- och rekreationsområden, anläggningar för fritidsbåtar samt insatser inom fritidsfiske och rörligt friluftsliv. Fritidsförvaltningen har genom kommunens gemensamma Föreningsbyrå ansvaret för samlad beredning, uppföljning och utvärdering av kommunens stöd till föreningslivet samt att kontakter mellan kommunens olika företrädare och det organiserade föreningslivet stärks.

Vi söker dig som vill arbeta med ungdomar på våra mötesplatser, det vill säga våra fritidsgårdar för ungdomar 13-17 år, Ungdomens hus Ersboda och Ungdomens hus Hamnmagasinet med fokus på gymnasieåldern. Vi bedriver även verksamhet för vuxna med funktionsnedsättningar.

Mötesplatserna finns inom Umeå kommun inklusive Sävar, Hörnefors och Holmsund/Obbola och har öppet på kvällar, vardag och helg. Verksamheten är frivillig och utgår från målgruppens upplevda behov, idéer och önskemål. Vill du bli en av oss?

Besök www.umea.se/ung för mer information om verksamheten.


Dina arbetsuppgifter
Att arbeta i ungdomsverksamhet på Umeå kommuns mötesplatser. Mötesplatserna har olika åldersindelningar och inriktningar för att möta målgruppens behov. Som fritidsledarassistent jobbar du för att inspirera och stötta ungdomar i att ta plats och forma mötesplatsens innehåll efter deras behov, idéer och önskemål.

Om dig
Vi vänder oss till dig som har fullständiga betyg från gymnasiet och/eller studerar eller har studerat på lärar-/ socionom-/ kultur-/idrottspedagogprogrammet eller annan utbildning som syftar till arbete med unga utifrån främjande verksamhet. Du har lätt för att skapa relation med unga och brinner för att stötta dem till att göra sunda val och vara delaktiga i fritidsverksamhetens innehåll och utveckling. Meriterande är om du har erfarenhet av ledaruppdrag inom ideell sektor. Vi söker efter personer med passion för olika hobbys, exempelvis skapande, spel, dans, musik, e-sport, idrott, bakning eller liknande. Vi välkomnar sökande med kunskaper i andra språk utöver svenska, t.ex. arabiska, persiska, dari, farsi, tigrinja, somaliska m.fl.

Till ansökan bifogas personligt brev och cv.

Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning. Vi för avsikt att ha en snabb rekryteringsprocess och  ser därför gärna att du som ansöker har beställt belastningsregisterutdrag och är beredd att visa upp det redan vid intervjutillfället.

Ansökningarna handläggs löpande, så skicka in din ansökan redan idag!

Övrigt
Ca 10-15 platser. Timanställning som är förlagd till kvällar och helger med start så snart som möjligt. Omfattning: deltid - ca 12%. Särskild visstidsanställning under perioden 2023-01-09 till 2023-05-31. 

 

Följ oss gärna på Instagram @teamumeakommun!

Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Timlön
Antal lediga befattningar 10
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2022/1121
Kontakt
  • Jan Samuelsson, enhetschef, 090-163625
  • Karolina Hörstedt, enhetschef, 090-164133
Facklig företrädare
  • Ethel Henriksson, Kommunal, 010-4429692
Publicerat 2022-12-21
Sista ansökningsdag 2023-01-31

Tillbaka till lediga jobb