Umeå kommun, Kommunal hemtjänst, Larmpatrull

Äldreomsorgen i Umeå kommun vill i närhet och samspel vara en resurs som frigör och stärker människors förmåga att leva ett självständigt liv.

Umeå kommuns hemtjänst är Umeås största utförare med längst erfarenhet av personlig omsorg och service. Kommunens hemtjänst ger olika former av stöd, service och omsorg i hemmet. Vi är den enhet som hanterar samtliga omvårdnadsinsatser där våra brukare bor i eget hem inom Umeå kommun. De flesta i vår personal är undersköterskor som vi kontinuerligt utbildar. Hemtjänsten ansvarar även för att svara på och hantera trygghetslarm som sker nattetid.

Vi söker nu nya medarbetare till oss på larmpatrullen.

Dina arbetsuppgifter
Vi söker dig som genom ett gott bemötande och ett professionellt arbetssätt bistår personer som har trygghetslarm hemma i deras vardag. Du arbetar utifrån uppdraget, där personens medbestämmande står i fokus. Därigenom säkerställs att insatser utförs med god kvalitet enligt biståndsbeslut och genomförandeplan. I ditt uppdrag kommer du i huvudsak att besvara larm.

På larmpatrullen arbetar du även med att programmera och installera larm, trygghetskameror och nyckelgömmor. I tjänsten är dator ett vanligt arbetsverktyg, där du gör larminstallationer och programmerar.

Om dig
För tillsvidareanställningen söker vi dig som är utbildad undersköterska med erfarenhet från vården. För vikariatet så ser vi gärna att du är utbildad men det är inget krav, men du har med fördel erfarenhet från vården. Har du erfarenhet av larmbesvarande och programmering så är det meriterande.

Du trivs med att arbeta självständigt och har god datavana. Som person är du stresstålig, lyhörd och empatisk. Du har god förmåga att samarbeta med kollegor och andra professioner.

Ditt möte med brukare kräver god kompetens baserad på personlig lämplighet, mognad och empatisk förmåga. Du uppvisar ett stort engagemang för så väl brukare som verksamhet i samtliga relationer och handlingar. Vi lägger därför stor vikt vid personlig lämplighet.

För att du ska kunna kommunicera med brukare, anhöriga och kollegor, skriva och ta del av vårddokumentation samt erhålla medicindelegering krävs det att du har goda kunskaper i det svenska språket i både tal och skrift.

För arbete inom larmpatrullen krävs B-körkort.
Då det kan finnas djur och förekomma rökning på arbetsplatsen bör du inte vara allergisk.

Umeå kommun ingår i förvaltningsområdet för samiska, finska och meänkieli, www.umea.se/minoriteter. Därför är det meriterande om du har kunskaper i något eller några av dessa språk.

Urval och intervjuer sker löpande så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag! 

Övrigt
Två tjänster 

  • Tillsvidaretjänsten, 100%, med start 2023-03-01 eller enligt överenskommelse. Arbetstiden är förlagd dag/kväll och helg.

  • Vikariat, deltid 60%, med start snarast, eller enligt överenskommelse till och med 2023-08-31. Arbetstiden är förlagd kvällstid. 

  • Vikariat, 100%, med start 2023-03-16 till och med 2023-08-31. Arbetstiden är förlagd dag/kväll och helg.
Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast, enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 3
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2023/21
Kontakt
  • Susanne Göthesson, enhetschef, 090-165774,070-3721330
Facklig företrädare
  • Ethel Henriksson, Kommunal, 010-4429692
Publicerat 2023-01-13
Sista ansökningsdag 2023-02-21

Tillbaka till lediga jobb