Äldreomsorgen i Umeå kommun vill i närhet och samspel vara en resurs som frigör och stärker människors förmåga att leva ett självständigt liv. I vår värdegrund utgår vi från ledorden Medborgarfokus, Öppenhet, Tillit och Ständiga förbättringar.

För att stärka kompetensen i våra verksamheter söker vi nu dig som exempelvis är pensionär som vill arbeta extra vid behov och sitta vak för brukare som exempelvis är i livets slut och som vårdas palliativt.

Att sitt vak är en otroligt viktig arbetsuppgift där du får möjlighet att skapa en så fin sista tid i livet som möjligt. När du vakar över någon i livets slut så innebär det inte att du bara sitter och håller någon i handen utan du behöver ha ett öga både för den boendes signaler och för saker runt omkring, kanske sätter du på personens favoritmusik på låg volym. Arbetet är inte fysiskt krävande vilket innebär att det passar sig ypperligt för dig som kanske inte lägre har förmåga att jobba ute i den vanliga vården men som har gedigen erfarenhet av att jobba med människor. Det här uppdraget kan också passa dig som studerar till exempelvis sjuksköterska eller läkare.

Om dig

Vi söker dig som är lyhörd och har en väl utvecklad empatisk förmåga. Dessa är viktiga egenskaper för att kunna läsa av kroppsspråk och signaler som exempelvis kan betyda att personen du vakar över känner smärta eller obehag. För att kunna bemöta brukare och anhöriga på ett bra sätt i situationen kopplat till vak behöver du vara en förtroendegivande person med ett gott bemötande. Genom ditt sätt att vara förmedlar du trygghet till din omgivning och bidrar till att brukaren och andra runt omkring får en så fin sista tid som möjligt. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av att arbeta inom vård och omsorg. Har du utbildning som undersköterska eller vårdbiträde så är det meriterande

För att du ska kunna kommunicera med brukare, anhöriga och kollegor, skriva och ta del av vårddokumentation krävs det att du har goda kunskaper i det svenska språket både i tal och skrift.

Vi erbjuder

  • Anställning där du själv avgör när och hur mycket du kan arbeta
  • För dig som är pensionär erbjuder vi 25 % extra i lön under semesterperioden 19/6-27/8
  • Friskvårdsbidrag till dig som arbetar minst tre månader alternativt har arbetat mer än 165 timmar det senaste året
  • Tillgång till personalföreningen Sporrens rabatter och erbjudanden.

Vi jobbar med löpande urval och tjänsterna tillsätts eftersom, därför tar vi gärna emot din ansökan så snart som möjligt!

Umeå kommun ingår i förvaltningsområdet för samiska och finska, www.umea.se/minoriteter. Därför är det meriterande om du har kunskaper i något eller några av dessa språk.

Anställningsform Visstidsanställning (kortare än 10 dagar)
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Timlön/månadslön
Antal lediga befattningar 20
Sysselsättningsgrad Enligt överenskommelse
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2023/205
Kontakt
  • Äldreomsorgens Rekryteringscentrum, rekryteringao@umea.se
Facklig företrädare
  • Ethel Henriksson, Kommunal, 010-4429692
Publicerat 2023-02-16
Sista ansökningsdag 2023-04-16

Tillbaka till lediga jobb