Vård- och Omsorgsboende, Hemsjukvård och Funktionshinderomsorgen

Vård- och Omsorgsboende, Hemsjukvård och Funktionshinderomsorgen Umeå kommun vill i närhet och samspel vara en resurs som frigör och stärker människors förmåga att leva ett självständigt liv. Vi söker dig som är intresserad av ett flexibelt och utvecklande arbete där individen är i centrum. Verksamheten och arbetsformerna ska kännetecknas av respekt för den enskildes integritet och självbestämmande. I vår värdegrund utgår vi från ledorden Medborgarfokus, Öppenhet, Tillit och Ständiga förbättringar.

Vi vill att våra medarbetare ska ha det bra och skapa en hållbar situation med bra arbetsmiljö och hög patientsäkerhet. En viktig del är en möjlighet till återhämtning och semester. Därför söker vi arbetsterapeuter som semestervikarier.

Vi erbjuder dig
Vi vill att du ska känna dig trygg hos oss och att du kommer att trivas.
Det vi kan erbjuda är bland annat:

  • verksamhetsanpassad introduktion utifrån individuell erfarenhet.
  • ett omväxlande arbete.
  • personcentrerat arbetssätt.
  • För dig som har mer än 3 års erfarenhet erbjuder vi 6250 kr extra/vecka som innebär 25 000 kr/ månad utöver din grundlön under perioden 2023-06-19 till 2023-08-20. Det vill säga grundlön och en bonus på 25 000kr/månad.
  • För att vara bonusberättigad enligt detta erbjudande behöver du arbeta sammanhängande under hela den angivna perioden.
  • Inför sommaren 2023 kan vi erbjuda arbetsterapeuter som är skriven i annan kommun gratis boende i mån av plats.

Dina arbetsuppgifter
Som arbetsterapeut inom vård- och omsorgsboende arbetar du med multisjuka äldre. I arbetet ingår sedvanliga arbetsterapeutiska arbetsuppgifter för att förbättra eller bibehålla individens förmåga att utföra meningsfulla aktiviteter i sin vardag. Det kan innebära träning, anpassning av miljön eller utprovning av personliga hjälpmedel. Teamarbete och handledning av personal är en viktig del i arbetet.

Som arbetsterapeut inom Hemsjukvården arbetar du med sedvanliga arbetsuppgifter som arbetsterapeut på primärvårdsnivå. Arbetet sker i ordinärt boende och du ansvarar för rehabiliterande insatser i ett nära samarbete med andra professioner.

Som arbetsterapeut inom Funktionshinderomsorgen ansvarar du för habilitering/rehabiliteringen för personer med LSS beslut inom gruppen unga vuxna. Du ansvarar för sedvanliga arbetsterapeutiska arbetsuppgifter för att förbättra eller bibehålla individens förmåga att utföra meningsfulla aktiviteter i sin vardag, Du ser till att de rehabiliterande insatserna fungerar på ett bra sätt för våra brukare och samordnar kontakter med andra yrkesgrupper inom kommunen, primärvård och Region Västerbotten. Arbetet innebär att handleda mindre och större personalgrupper.
 

Om dig
Vi söker dig som är erfaren arbetsterapeut. Erfarenhet från arbete inom hemsjukvård, funktionshinderomsorg och/eller äldreomsorg är meriterande.

Du har god initiativförmåga och är bra på att tänka nytt. Du har förmåga att jobba självständigt samtidigt som du ser vikten av samarbete med olika yrkesprofessioner där även personen själv har en aktiv roll. Självklart har du ett gott, respektfullt bemötande och är lyhörd och öppen i kontakterna med såväl personerna som vårdas och dess närstående. Du är bra på att samarbeta och vill bidra till en god kommunikation och samverkan med andra aktörer.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Arbetet kräver att du har B-körkort. 

Övrigt
Vikariat 2023-06-05-23-08-31 eller enligt överenskommelse


Intervjuer, urval och tillsättning sker löpande.

Anställningsform Visstidsanställning (kortare än 3 månader)
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-06-05
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 5
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2023/264
Kontakt
  • Sofie Hansson, enhetschef, Vård- & Omsorgsboende, 090-164390
  • Helle Forsgren, enhetschef, Funktionshinderområdet, 090-165539
  • Lisa Karlsson, enhetschef, Hemsjukvården, 090-165259
Facklig företrädare
  • Joakim Åsberg, SACO, 090-162829
Publicerat 2023-03-03
Sista ansökningsdag 2023-04-14

Tillbaka till lediga jobb