Umeå kommun, Stöd och omsorg, Myndighetsutövning


Första linjen består av 19 socialsekreterare och åtta öppen förskola- pedagoger som har sin arbetsplats och tillhörighet kopplat till någon av Umeå kommuns familjecentraler.  

Vi söker en medarbetare till vårt team på Backens familjecentral, är du den vi söker?

Dina arbetsuppgifter
Att arbeta som socialsekreterare på första linjen innebär att du är socialtjänstens representant i områdets samverkansforum, Hälsa-lärande-trygghetsmöte (HLT möte), samt på familjecentralen på området. Tillsammans med övriga aktörer samverkar du om barn och unga i åldrarna 0-16 år samt deras familjer. Du utgör en viktig pusselbit i arbetet för trygga och jämlika uppväxtvillkor för barn och unga.

Du arbetar operativt i familjer och deras nätverk med att genomföra utredning enligt 11 kap 1 § socialtjänstlagen, fatta beslut, genomföra och själv utgöra stödinsatser. Du ger stöd, individuellt och/eller i grupp, till barn, ungdom och familjer samt följer upp insatserna.

Socialsekreterare på första linjen arbetar enligt Barns Behov I Centrum (BBIC) som är ett enhetligt system för utredning och uppföljning för Barn och Unga med mål att bedriva ett kvalitativt gott socialt arbete byggt på kunskap, tillgänglighet, kontinuitet, delaktighet och helhetssyn.

Som socialsekreterare på en familjecentral erbjuder du både individuellt utformade insatser anpassade för familjen och gruppverksamhet med olika innehåll och målgrupper. Fokus i ditt arbete är att stärka och utveckla relationen mellan föräldrar och barn samt med andra viktiga vuxna i barnens liv. Du bidrar även till att utveckla strukturer och strategier som säkrar att barnens omsorgs-och utvecklingsbehov blir tillgodosedda. Med grund i ett familjecentrerat arbetssätt samverkar du nära andra aktörer där familjer finns.

Om dig
Vi söker dig som har socionomexamen och erfarenhet av socialt arbete. Arbetet ställer höga krav på förmåga till samarbete och god initiativförmåga. Som person bör du kunna se individer utifrån ett helhetsperspektiv och att du kan arbeta självständigt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Har du erfarenhet och kunskap inom någon/några av nedanstående områden ser vi det som meriterande:

 • BBIC
 • Risk- och skyddsfaktorer 
 • Nätverksarbete och systemperspektiv
 • Signs of safety
 • Föräldrastödsprogram, tex COPE eller likvärdigt
 • Metoder och arbetssätt i stöd- och behandling med fokus barn-unga och föräldrastöd
 • Funktionsnedsättningar
 • Psykisk hälsa
 • Risk- och missbruk

Då ditt fokus är att utreda och ge stöd till barn och unga samt deras familjer är det viktigt att du besitter god förmåga att bedöma rätt insats på rätt nivå och i rätt tid. Du har också god kommunikativ förmåga, såväl muntligt som skriftligt.

Tjänsten kräver B-körkort. 

Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och cv.

Urval och intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan redan idag! 

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-05-01eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2023/270
Kontakt
 • Ulrika Block, enhetschef , 090-161045
Facklig företrädare
 • Joakim Åsberg, SACO, 090-162829
 • Maria Lindgren, Vision, 090-161886
Publicerat 2023-03-08
Sista ansökningsdag 2023-03-20

Tillbaka till lediga jobb