Umeå kommun, För- och grundskolenämnden, Tavelsjö skola

Vi samverkar för att barn och elever ska utvecklas och ha en trygg uppväxt. Vi lär barn att läsa, skriva och räkna. Vi bidrar till att utveckla barns fantasi och tro på sin egen förmåga. Vi stödjer barn och elever att leva ett självständigt liv. Vi har Sveriges viktigaste jobb - vårt uppdrag är att ge unga framtidstro

Tavelsjö skola ligger vid Tavelsjön. På skolan går det 145 elever från förskoleklass till årskurs 6. Skolan arbetar i nära samverkan med fritids där det är 80 inskrivna barn. Skolan verkar i en naturskön och demokratisk miljö där alla får möjlighet att påverka.

Är du redo att ta nästa steg i din lärarroll? Vill du göra skillnad och vara med och utveckla vår skola? Då är det här något för dig!

Dina arbetsuppgifter 
Som förstelärare arbetar du huvudsakligen med undervisning och arbetsuppgifter som hör undervisningen till. Därutöver förväntas du arbeta på delegation från rektor för att driva ämnesutveckling inom svenska. Du kommer ha ett ansvar för att leda dina kollegor i deras professionella utveckling och kommer arbeta för att utveckla det kollegiala lärandet via handledning, nätverk och seminarier.  

Som förstelärare arbetar du med skolans systematiska kvalitetsarbete och du vill vara med och utveckla våra skolor med utgångspunkt i vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet.  

Om dig
Vi söker dig som är legitimerad lärare med behörighet att undervisa i svenska i åk 1-3 alternativt 4-6. Du har minst fyra års erfarenhet av undervisning. Du har visat en särskilt god förmåga att förbättra elevernas studieresultat och att utveckla din undervisning. Du är aktiv i det kollegiala lärandet och bidrar till skolans utveckling, utifrån forskning och beprövad erfarenhet.  

I ditt arbete är du initiativtagande, strukturerad och har god samarbetsförmåga. För att lyckas i ditt uppdrag som förstelärare behöver du ha förmåga att leda andra och visa gott omdöme. Vid den här rekryteringen lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet för uppdraget. 

För att gå vidare i urvalsprocessen vill vi att du, i samband med att du skickar in din ansökan, besvarar nedanstående frågor med 100–200 ord per fråga. Detta gör du i ansökningsformuläret när du skickar in din ansökan. 

Beskriv och ge exempel på hur du arbetat för att utveckla din egen undervisning?  
Beskriv och ge exempel på hur du bidragit till att kollegor har utvecklat sin undervisning? 

Övrigt  
1 plats. Tillsvidareanställning som lärare. Uppdraget som förstelärare är en visstidsanställning från och med 1 augusti till och med 30 juni 2024.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-08-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2023/489
Kontakt
  • Magnus Josefsson, områdeschef grundskola, 090-161216
Facklig företrädare
  • Anna Olskog, Sveriges Lärare, 090-164932
Publicerat 2023-05-29
Sista ansökningsdag 2023-06-15

Terug naar vacatures