Umeå kommun, Funktionshinderomsorg, Personlig assistans

Funktionshinderomsorgen i Umeå kommun vill i närhet och samspel vara en resurs som frigör och stärker människors förmåga att leva ett självständigt liv.

Personer under 65 år som har en funktionsnedsättning och omfattande behov av stöd och hjälp kan söka personlig assistans. En personlig assistent hjälper någon med grundläggande behov, till exempel att äta, klä på sig, tvätta sig och kommunicera. Assistansen är individuellt anpassad och ska ge ökade möjligheter för personer med funktionsnedsättning att leva ett självständigt liv.

Vi  söker två personliga assistenter till en ung manlig brukare boende Öst på stan. Nu kan du bli vår nya kollega!

Dina arbetsuppgifter 
Du kommer att stödja och bistå brukaren med hjälp i dennes vardag. Du kommer främst att arbeta i brukarens hem men också på andra platser där brukaren befinner sig i sin vardag.
Arbetet innefattar bland annat omvårdnad, intimhygien, förflyttningar, utomhusvistelser och andra förekommande hushållssysslor.

Du jobbar efter de rutiner som finns, är aktiv i de utvecklingsområden som genomförs och planeras. I övrigt ingår även en del administrativa arbetsuppgifter som tex. dokumentation.

Om dig
Vi ser gärna att du som söker har utbildning från vård- och omsorgsprogrammet och att du har erfarenhet av att arbeta inom vård och omsorg och gärna personlig assistans. Önskvärt är att du har erfarenhet av förflyttningar. 

Vi värdesätter ett professionellt förhållningssätt som innefattar ödmjukhet, tålamod och flexibilitet. Arbetet förutsätter en förmåga att arbeta självständigt och kunna ta egna initiativ. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

Du skapar ordning och reda genom att upprätthålla goda rutiner. 

För att du ska kunna kommunicera med brukare, anhöriga och kollegor, skriva och ta del av vårddokumentation krävs det att du har goda kunskaper i det svenska språket i både tal och skrift.

Den personliga kemin mellan dig och brukaren är viktig.

Brukaren ser gärna kvinnliga sökande.

Glöm inte att bifoga cv och personligt brev.

Intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan redan idag!

Arbetstiden är förlagd dag/kväll, helg och jourkombi.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2023-08-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 80-90%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2023/491
Kontakt
  • Kristina Lundbäck, enhetschef, 090-164697
Facklig företrädare
  • Helena Rönngren, Kommunal, 0104429662
Publicerat 2023-05-15
Sista ansökningsdag 2023-09-11

Tillbaka till lediga jobb