Umeå kommun, För- och grundskolenämnden, Snöflingan

Vi har en gemensam strategi för utbildningen i vår kommun: att skapa en sammanhållen utbildningskedja som bidrar till ökad likvärdighet, förbättrade studieresultat och attraktiv utbildning. Hos oss ska alla barn, unga och vuxna ha möjlighet att nå sin fulla potential och utveckla sina kunskaper och färdigheter. Vi vet att det bygger på engagerade, kunniga och professionella medarbetare som bedriver en undervisning av hög kvalitet. Vi gör skillnad varje dag och är stolta över vårt uppdrag. Vårt arbete bidrar till barn och ungas framtidstro.

Vi samverkar för att barn och elever ska utvecklas och ha en trygg uppväxt. Vi lär barn att läsa, skriva och räkna. Vi bidrar till att utveckla barns fantasi och tro på sin egen förmåga. Vi stödjer barn och elever att leva ett självständigt liv. Vi har Sveriges viktigaste jobb - vårt uppdrag är att ge unga framtidstro.

Umeå kommun ingår i förvaltningsområde för finska, meänkieli och samiska och vill nu utveckla tillgången till de nationella minoritetsspråken bland barn och unga. Därför söker vi på Umeå kommun dig från 16 år, som vill arbeta som språkstödjare i de samiska språken och meänkieli. Som språkstödjare verkar du som språkambassadör i aktiviteter för barn och unga. Arbetet sker i samverkan mellan utbildningsförvaltningen, kulturförvaltningen och fritidsförvaltningen samt Västerbottens museum.

Vi söker två stycken språkstödjare/språkambassadör som har meänkieli och något av nord- syd-, lule- ,pite- eller umesamiska.

Dina arbetsuppgifter
Uppdraget som språkstödjare/språkambassadör innebär att du genomför olika aktiviteter med barn och unga inom Umeå kommun. Du är delaktig i ett team av personal som planerar och organiserar olika aktiviteter såsom språkduschar och kulturaktiviteter för barn och unga. Samtliga aktiviteter genomförs under kvällar, helgdagar eller lov.

Du som erbjuds och tackar ja till uppdraget som språkstödjare/språkambassadör får en introduktion i vad uppdraget innebär. Du får också vägledning och stöd av en mentor i planering, organisering och genomförande av de olika aktiviteterna. 

Om dig
Vi söker dig som som har god språklig förmåga  i meänkieli eller nord- syd-, lule- ,pite- eller umesamiska. Du kan uppvisa formell behörighet i dessa språken samt att du har engagemang i frågor som rör de nationella minoriteterna. Du är intresserad av att jobba med barn och unga. 

Övrigt
Tjänsten är en tidsbegränsad anställning på deltid och pågår inledningsvis från och med 2023-08-15 till och med 2023-12-15 med möjlighet till förlängning. 

Vi ser fram emot din ansökan!

Följ oss gärna på Instagram @teamumeakommun!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2023-08-15 eller enligt överenskommelse
Löneform Timlön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 20-60%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2023/503
Kontakt
  • Marie Karling, utvecklingsledare, 073-0736150
  • Malin Elfving, rektor, 090-165559
Facklig företrädare
  • Anna Olskog, Sveriges Lärare, 090-164932
  • Helena Rönngren, Kommunal, 010-4429662
Publicerat 2023-06-09
Sista ansökningsdag 2023-08-07

Tillbaka till lediga jobb