Umeå kommun, Stöd och omsorg, Funktionshinderomsorg, HSL

Funktionshinderomsorgens Hälso-och sjukvårdsenhet består av sjuksköterskor och paramedicinsk verksamhet som verkar för de boende inom LSS särskilt boende samt under vistelsetid på daglig verksamhet. Uppdraget för legitimerad personal är att i nära samarbete med chefer och vårdnära personal utföra insatser enligt HSL lagstiftning, som syftar till att öka självständigheten för unga och vuxna med en funktionsnedsättning.

 

Dina arbetsuppgifter
Som enhetschef har du ett övergripande arbetsmiljöansvar för din personalgrupp samt ett ekonomiskt ansvar för din enhet. Gruppen består av ca 16–18 personer som arbetar i team och är en mix av sjuksköterskor, arbetsterapeuter och fysioterapeuter.  Ditt uppdrag är att leda och utveckla arbetet tillsammans med medarbetare och kollegor på ett kvalitetssäkert sätt utifrån lagstiftning och politiska mål. En stor del handlar om att leda i förändring då mycket utvecklingsarbete pågår inom området som kräver ett tydligt ledarskap.

Du kommer ha ett nära samarbete med din närmsta enhetschefskollega där samsyn och helhetsperspektiv krävs för att lyckas. Kontakter med kommunens övriga funktioner och externa samarbetspartners är en naturlig del av ditt arbete. Du kommer ingå i ledningsgrupp med övriga ledare inom funktionshinderomsorgen och rapporterar till verksamhetschef för området.

Vi söker dig som

 • Är legitimerad sjuksköterska, arbetsterapeut eller fysioterapeut. Är du sjuksköterska så är det meriterande för detta uppdrag. Tidigare erfarenhet av arbete som chef i 3 år eller mer i en politisk styrd organisation, samt erfarenhet från funktionshinderomsorg är meriterande.
 • Är intresserad, har förståelse för och drivs av att jobba med kvalité och utveckling av hälso- och sjukvårdsfrågor inom funktionshinderområdet.
 • Är lyhörd, strukturerad och kommunikativ med ett nära ledarskap. Samt har en god förmåga att ta tillvara medarbetarnas drivkrafter, resurser och vilja till utveckling.
 • Tycker om att arbeta tillsammans med andra och skapar goda relationer och förtroende genom att vara kommunikativ och ha ett respektfullt bemötande mot alla du möter i din vardag.
 • Företräder Umeå kommun på ett förtroendeingivande och positivt sätt. Du sätter medborgarnyttan i fokus och för dialog med dina medarbetare om mål och planer så att de förstår sin roll och betydelse för helheten.

Vi erbjuder dig

 • Ett fantastiskt team av rutinerade medarbetare, chefskollegor och närmsta chef där det finns målfokus, stort engagemang, omtanke och lätt till skratt
 • Delaktighet och ansvar för att skapa förutsättningar att utveckla verksamheten att möta framtidens behov.
 • En flexibilitet att förena arbetet med föräldraskap och fritid och till viss mån kunna distansarbeta.
 • Ett fantastiskt roligt jobb, där du gör skillnad varje dag!

Välkommen med din ansökan! Vi vill att du bifogar brev och CV.

Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning.

Följ oss på Instagram @teamumeakommun!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2023/515
Kontakt
 • Malin Björkman, verksamhetschef, 070-5101317
Facklig företrädare
 • Jessica Axelsson, Vårdförbundet, 090-161883
 • Maria Lindgren, Vision, 090-163343
 • Helena Rönngren, Kommunal, 0104429662
Publicerat 2023-05-19
Sista ansökningsdag 2023-06-06

Tillbaka till lediga jobb