Umeå kommun, Stadsledningskontor, HR, Lön och pension

Stadsledningskontoret inom Umeå kommun leder och stödjer kommunens verksamheter och är indelad i funktionerna Administration och innovation, Ekonomi, Kommunikation, Mark och exploatering, Näringsliv, HR, Umeåregionens brandförsvar samt Överförmyndarenheten.

Lön och Pension är en del av kommunens HR-enhet och vi stöttar Umeå och Vindelns kommuner inom löne- och personaladministration. Lön och Pension ansvarar för handläggning av lön, arvoden och pension till anställda och förtroendevalda. Vårt fokus är att det ska vara lätt att göra rätt, med målet att alla anställda ska få rätt lön i rätt tid.  

Vi är på en resa i digitaliseringens förtecken där vi ska leverera ett enkelt och proffsigt stöd till medarbetare och chefer. Vi söker nu dig som vill hjälpa oss vidare på den resan!

Arbetsuppgifter
Uppdraget som enhetschef innebär ansvar för personal-, arbetsmiljö och verksamhetsfrågor och att driva enhetens arbete framåt tillsammans med dina 26 medarbetare som arbetar på lönesupport. Du ansvarar för det konsultativa och operativa stödet till chefer, medarbetare och samarbetspartners avseende löner i Umeå och Vindelns kommun. 

En viktig del i arbetet är att tillsammans med dina medarbetare utveckla arbetssätt och processer och du kommer ha ett nära samarbete med lönechef och teamledare på avdelningen. Kontakter och samverkan internt och externt är en naturlig del av ditt arbete. Kompetensförsörjning på kort och lång sikt är en viktig fråga för att säkerställa en stabil verksamhet och säkra kvaliteten i lönearbetet.

Om dig
Vi söker dig som har högskoleutbildning från personalvetarprogrammet eller motsvarande utbildning. Du har erfarenhet som chef samt erfarenhet av arbete inom löneområdet. 

Vi ser det som positivt om du har tidigare erfarenhet som lönespecialist eller motsvarande samt erfarenhet av offentlig verksamhet. 

Som person tror vi att du har ett utvecklingsinriktat förhållningssätt, är strukturerad och har en god analytisk förmåga. Du är en förtroendeskapande, trygg och stabil ledare som tillämpar ett tillitsbaserat ledarskap och har förmågan att driva frågor framåt både självständigt och i samverkan med andra.

Som chef i Umeå kommun vill vi att du företräder kommunen på ett förtroendeingivande och positivt sätt. Du sätter medborgarnyttan i fokus och för dialog med dina medarbetare om mål och planer så att de förstår sin roll och betydelse för helheten. Det är också viktigt att du står för gemensamma värderingar och är en förebild för dina medarbetare. Du uppmuntrar dina medarbetare till nyfikenhet, kreativitet och samverkan och synliggör såväl den enskilde medarbetaren som arbetslaget.

Välkommen med din ansökan! Du kan antingen bifoga ditt cv och personliga brev alternativt fylla i dina uppgifter i ansökningsformuläret. 

Följ oss på Instagram @teamumeakommun!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2023/523
Kontakt
  • Ida Berginström, lönechef, 070-8891873
Facklig företrädare
  • Maria Lindgren, Vision, 090-163343
  • Eva Österlund, SACO, 090-161806
Publicerat 2023-05-25
Sista ansökningsdag 2023-06-12

Tillbaka till lediga jobb