Umeå kommun, Utbildning, Förskola, Granbacken

Vi samverkar för att barn och elever ska utvecklas och ha en trygg uppväxt. Vi lär barn att läsa, skriva och räkna. Vi bidrar till att utveckla barns fantasi och tro på sin egen förmåga. Vi stödjer barn och elever att leva ett självständigt liv. Vi har Sveriges viktigaste jobb - vårt uppdrag är att ge unga framtidstro.

Förskolan Granbacken är en Reggio Emilia inspirerad förskola i Sävar som invigdes 2015. Förskolan har 5 hemvisten med åldersnära grupper, Viljan, Tilliten, Lyckan, Fröjden och Glädjen. Torget är hjärtat i huset. Tanken med torget är att det ska vara en mötesplats för demokrati och samspel. Här träffas barn, föräldrar och pedagoger under delar av dagen. På torget kan barn lämnas och hämtas. Här finns även utrymme för att välja bland aktivitetslådor, leka rollekar, spela instrument, dansa och bygga med olika sorters material. På torget möts barn och pedagoger från hela huset. Varje morgon sjunger hela Granbacken här en stund tillsammans. Ateljén är husets händer och här är syftet att sätta igång den skapande processen. Miljön är en viktig del på Granbacken som ska ha inbjudande mötesplatser som uppmuntrar till lek och tar tillvara på olika intressen och kompetenser. Vi lägger stor vikt vid att tillsammans med barnen skapa miljöer och göra dem delaktiga. Vi observerar och reflekterar vad barnen gör i den miljö vi utformat för att sedan t.ex. tillföra, plocka bort eller förändra för att leken ska ta nya former. Närheten till skogen gör att den också är en del av vår miljö som barnen utforskar och skapar ett förhållningssätt till.

Vi söker en barnskötare till vårt team!

Dina arbetsuppgifter
Ditt arbete på förskolan är att leda och utmana barn i åldersgruppen 1-5 år. Du arbetar självständigt och tillsammans med arbetslaget utifrån de styrdokument som finns. Du förväntas kunna  använda dig av digitala verktyg samt bidra till förskolans utveckling. Vi anser att lärande och kunskap erövras där barnen kan mötas, prova och undersöka om och om igen tillsammans med varandra och med en nyfiken och lyssnande pedagog. 

Om dig 
Vi söker dig som har barnskötarutbildning. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av arbete i förskolan.

Som person är du kreativ, driven, engagerad, positiv och vill utveckla dig själv och vårt gemensamma pedagogiska uppdrag. Ett utforskande förhållningssätt är viktigt, eftersom det tillåter barnen att vara delaktiga i utforskandet med egna förslag, teorier och uttryck. Vi sätter stort värde i förmågan att kunna skapa goda relationer både till barnen, vårdnadshavarna och kollegorna. 

Umeå kommun ingår i förvaltningsområdet för samiska, meänkieli och finska www.umea.se/minoritet. Därför är det meriterande om du har kunskaper i något eller några av dessa språk.

Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-08-07
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Sävar
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2023/543
Kontakt
  • Ingalill Nordahl-Bring, förskolechef, 090165089
Facklig företrädare
  • Helena Rönngren, Kommunal, 0104429662
Publicerat 2023-06-01
Sista ansökningsdag 2023-06-22

Terug naar vacatures