Umeå växer och antalet barn och ungdomar ökar i förskolor och skolor. Vi vill att de ska känna sig trygga, måna om andra människor, tro på sig själva och värna om miljön. Som medarbetare hos oss är du med och skapar nutid och framtid för våra barn och elever. Nu söker vi fler engagerade och kompetenta medarbetare. Vill du bli en av oss?  

Här kan du läsa mer om våra skolor. 

Rekryteringsprocessen 
Din ansökan hanteras löpande och matchas mot våra skolors rekryteringsbehov. Du har möjlighet att önska en specifik skola, geografiska områden eller samtliga verksamheter. Om du uppfyller verksamheternas kravprofil, kommer du kontaktas för en avstämning av en rekryterare och bli ombedd att uppge referenser innan din ansökan skickas till rekryterande chef eller chefer. Om rekryterande chef bedömer att du är aktuell i rekryteringsprocessen, kommer du kallas till intervju. 

Observera att det går att önska specifika verksamheter, även om det vid ansökningstillfället inte finns något rekryteringsbehov på verksamheten. 

Dina arbetsuppgifter i förskoleklass
Din uppgift som lärare i förskoleklass är att enskilt eller tillsammans med dina kollegor planera för undervisning som främjar lärande, utgår från elevernas behov, intressen och erfarenheter. Du ska utmana eleverna genom att inspirera till nya upptäckter och kunskaper. Din undervisning ska erbjuda en variation av arbetssätt, uttrycksformer och lärmiljöer som gynnar övergången från förskola till skola och fritidshem. Du ansvarar för att skapa en trygg och inkluderande lärmiljö där varje elev känner sig sedd och uppmuntrad. Kontakt och samarbete med vårdnadshavare är en viktig del i arbetet.

Dina arbetsuppgifter i årskurs 1-3
Din uppgift som lärare i grundskolan är att utifrån läroplanen planera undervisning men också göra en mer övergripande planering tillsammans med kollegor. Du ska enskilt och tillsammans med kollegor följa upp, utvärdera och analysera undervisning samt bedöma och dokumentera elevers kunskapsutveckling. Du ansvarar för att skapa en trygg och inkluderande lärmiljö som bidrar till elevernas måluppfyllelse. Som lärare ansvarar du för att informera elev och vårdnadshavare om elevens kunskapsutveckling och att ibland, enskilt eller tillsammans med kollega, ha mentorsansvar. 

Om dig
Du är en tydlig ledare i klassrummet med förmåga att skapa en trygg, inkluderande och stöttande lärmiljö, struktur och sammanhang för alla elever. Du är väl insatt i skolans styrdokument. Du differentierar och varierar undervisningen utifrån elevernas behov. Du delar med dig av dina kunskaper och erfarenheter för att bidra till det kollegiala lärandet. En viktig del av lärarrollen är att bygga goda relationer med elever, kollegor och vårdnadshavare.  

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. 

Krav

  • Lärarlegitimation/ansökt om lärarlegitimation för förskoleklass/årskurs 1-3
  • Giltigt utdrag ur belastningsregistret
  • Goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift 

Meriterande

  • Erfarenhet av arbete i förskoleklass/årskurs 1-3
  • Erfarenhet av arbete med barn och unga   

Till vilka skolor söker vi lärare?
Nedan kan du läsa mer om vilka skolor som har rekryteringsbehov just nu. Klicka på länken för respektive skola nedan för att få mer info. Sidan uppdateras kontinuerligt allt eftersom rekryteringsbehovet förändras. Det innebär att tjänster både kan tillsättas och tillkomma under ansökningstiden.  

Grundskollärare åk 1-6, Carlshöjdsskolan

Grundskollärare åk F-3, Sörmjöle skola

Grundskollärare 1-3, Stöcke skola

Grundskollärare 1-3, Skärgårdsskolan

Grundskollärare 1-3, Sävar skola

Grundskollärare 1-3, Västangårds skola

Välkommen med din ansökan! 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2024/257
Kontakt
  • Andrea Ask, 090-161833
  • Matilda Hannell, 090-165238
Facklig företrädare
  • Lillemor Malmbo, Sveriges Lärare, 090–164932
  • Daniel Annelind, Sveriges Lärare, 090–164932
Publicerat 2024-03-20
Sista ansökningsdag 2024-06-09

Tillbaka till lediga jobb