Umeå kommun, Stöd och omsorg, Personlig assistans

Funktionshinderomsorgen i Umeå kommun vill i närhet och samspel vara en resurs som frigör och stärker människors förmåga att leva ett självständigt liv.

Personer under 65 år som har en funktionsnedsättning och omfattande behov av stöd och hjälp kan söka personlig assistans. En personlig assistent hjälper någon med grundläggande behov, till exempel att äta, klä på sig, tvätta sig och kommunicera. Assistansen är individuellt anpassad och ska ge ökade möjligheter för personer med funktionsnedsättning att leva ett självständigt liv.

Nu söker vi 1-2 stabila och pålitliga personliga assistenter som har nära till skratt! 

Brukaren berättar
Jag är en kvinna i 40-års åldern som vill upptäcka världen och söker dig som har nära till skratt, men som inte heller räds svåra och jobbiga känslor.

Jag uppskattar humor, skratt och galna upptåg. Till följd av trauman drabbas jag av flashbacks, mardrömmar, kroppsminnen och panikångestattacker. I dessa stunder behöver jag hjälp och stöttning av mina assistenter.

För mig är det viktigt att du och jag skapar en god relation så att jag känner mig trygg tillsammans med dig. Det kan ta ett tag så jag vill att du har tålamod. Tillsammans planerar och strukturerar vi våra dagar för att hitta en rimlig aktivitetsnivå. Vardagen varvas med roliga aktiviteter, och att hantera jobbiga känslor och svåra minnen.

Dina arbetsuppgifter
Du kommer att stödja och bistå en 40-årig kvinnlig brukare som har högfungerande autism och komplex PTSD. 

Din primära arbetsuppgift är att hjälpa brukaren med stressreglering, känslohantering och att hitta strategier till att agera konstruktivt i svåra situationer. Du följer också med på aktiviteter. Det kan handla om allt från friluftsliv till shopping. 

Brukaren har ett stort intresse av att vara ute i natur, samt att vara fysiskt aktiv. Vi ser att du delar detta intresse, samt har orken till det.

I uppdraget ingår inte personlig hygien.

 

Om dig
Vi söker dig som är stabil och trygg i dig själv. Brukarens önskemål är att du är kvinna i medelåldern. Du utstrålar ett lugn till din omgivning och håller dig samlad och fokuserad i stressiga situationer. Du ser utmaningar där andra ser hinder och står stadigt när det stormar.

Arbetet kräver personlig mognad och att du kan ta egna initiativ och fatta beslut när situationen kräver det, att du kan agera konstruktivt i svåra situationer. 

Du behöver visa stort engagemang och ha ett intresse av att arbeta med beteendeförändringar.

Det är viktigt att inte du eller någon i din närhet röker eftersom brukaren har astma.

Den personliga kemin mellan dig och brukaren är viktig därför värderas personlig lämplighet högt.

Det är önskvärt att du har utbildning inom pedagogik eller socialt arbete till exempel socionom, behandlingspedagog eller motsvarande. Du får gärna ha erfarenhet av att arbeta med traumatiserade personer, samt av personer med självskadebeteende och autism.

Övrigt

  • 2 tjänster, 50-100%. Arbetspassen är långa och förlagda dag/kväll eller kväll/natt, samt helg.

Krav på flytande svenska.

 

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Snarast, enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 50-100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2024/293
Kontakt
  • Sanna Ahlfeldt, enhetschef, 090-162144
Facklig företrädare
  • Helena Rönngren, Kommunal, 010-4429662
Publicerat 2024-04-04
Sista ansökningsdag 2024-05-02

Tillbaka till lediga jobb