Utbildning

Utbildningsförvaltningen inrymmer verksamheterna förskola, grundskola, gymnasieskola samt vuxenutbildning. Förvaltningen styrs av två nämnder, för- och grundskolenämnden samt gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden. Utbildningsförvaltningen leds av utbildningsdirektör och har totalt ca 5 000 medarbetare.

På utbildningsförvaltningens kontor arbetar ca 75 personer inom ekonomi, personal, utveckling, kommunikation, lokalplanering och kansli. Vi ger stöd och service till verksamheten och utbildningsförvaltningens två nämnder samt ger service till medborgare inom vårt kompetensområde. Vi söker nu en ny nämndadministratör till vår enhet. 

Dina arbetsuppgifter 
Som handläggare kommer du i huvudsak att arbeta med allmänt förekommande diariesysslor såsom registrering av allmänna handlingar, expediering, arkivering och posthantering. I tjänsten ingår att genomföra sekretessprövning vid utlämnande av handling. Du bereder också ärenden till delegat för interkommunala ersättningar samt handlägger och rekvirerar bidrag. Du bistår och utgör backup till nämndsekreterare, registrator och skoladministratör i dennes arbete samt ger stöd och service till politiker, medarbetare och allmänhet inom kompetensområdet.

Vidare ingår det i handläggares arbetsuppgifter att ta fram och följa upp diarierutiner, handleda tjänstepersoner i dessa samt i kommunens regelverk för dokument- och ärendehantering mm. I arbetet ingår dialog med andra myndigheter och i övrigt, på utbildningsförvaltningen, vanligt förekommande administrationsuppgifter såsom fakturering och beställningar. Som handläggare ingår du i ett kommungemensamt nätverk för nämndadministratörer, -sekreterare och registratorer.

Om dig
Du har högskoleutbildning med relevant inriktning för arbetsuppgifterna eller motsvarande kompetens som vi bedömer likvärdig. För att lyckas i rollen tror vi att du har minst ett års erfarenhet av myndighetsadministration och vi ser att erfarenhet från arbete inom förskola, grundskola eller gymnasieskola är meriterande. Du har även grundläggande kunskaper i förvaltningsrätt och kommunalrätt samt god datorvana.

Som person är du strukturerad, håller god ordning och reda och är kvalitetsmedveten. Du har god förmåga att arbeta självständigt men också i grupp. Du uttrycker dig väl i tal och skrift samt är pedagogisk i ditt uttryckssätt.

För att lyckas i uppdraget söker vi därför dig med personlig mognad och trygghet i ditt agerande. Vi sätter stort värde på personlig lämplighet.

Med anledning av semesterperioder kommer urval och intervjuer för denna process att ske i slutet av augusti.

Välkommen med din ansökan!

Övrigt
Tjänsten avser ett vikariat, heltid, med start enligt överenskommelse, till och med 2024-12-31 med eventuell möjlighet till förlängning.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningen avslutas 2024-12-31
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2024/466
Kontakt
  • Maria Runarsdotter, kanslichef, 090-161264
Facklig företrädare
  • Eva Österlund, SACO, 090-161806
  • Maria Lindgren, Vision, 090-163343
Publicerat 2024-06-11
Sista ansökningsdag 2024-06-25

Tillbaka till lediga jobb