Umeå kommun, Stöd och omsorg, Myndighetsutövning

Första linjen är ett team med 20 socialsekreterare och 9 öppen förskolapedagoger som har sin arbetsplats och tillhörighet kopplat till någon av Umeå kommuns familjecentraler.  Första linjens uppdrag är att erbjuda tidigt och lättillgängligt stöd till barn och unga och deras familjer. Ett spännande och mycket varierande arbete i en arbetsgrupp med kompetenta och mycket engagerade och hjälpsamma kollegor!

Vi söker nu medarbetare till Ersboda familjecentral!

Dina arbetsuppgifter
Att arbeta som socialsekreterare på första linjen innebär att du är socialtjänstens representant i områdets samverkansforum, Hälsa-lärande-trygghetsmöte (HLT möte), samt på familjecentralen på området.

I uppdraget ingår att erbjuda föräldrasupport genom enskilda råd-och stödsamtal till föräldrar, individuellt utformade insatser anpassade för familjen samt föräldrastödjande gruppverksamheter Fokus i ditt arbete är att stärka och utveckla relationen mellan föräldrar och barn samt andra viktiga vuxna i barnens liv. Du bidrar även till att utveckla strukturer och strategier som säkrar att barnens omsorgs-och utvecklingsbehov blir tillgodosedda. Med grund i ett familjecentrerat arbetssätt arbetar du med hela familjen och dess nätverk i samverkan med andra aktörer som möter målgruppen.

Första linjen arbetar enligt Barns Behov I Centrum (BBIC) som är ett enhetligt system för utredning och uppföljning för Barn och Unga med mål att bedriva ett kvalitativt gott socialt arbete byggt på kunskap, tillgänglighet, kontinuitet, delaktighet och helhetssyn.

Om dig
Vi söker dig som har socionomexamen och erfarenhet av socialt arbete. Arbetet ställer höga krav på förmåga till samarbete och god initiativförmåga. Som person bör du kunna se individer utifrån ett helhetsperspektiv och att du kan arbeta självständigt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Arbetet har varierande arbetsuppgifter med frihet under ansvar. Det innebär stora utmaningar och arbetet kan många gånger vara oförutsägbart och kräver flexibilitet och förmåga att omprioritera. Det innebär också mycket stimulerande, meningsfulla och utvecklande arbetsuppgifter med möjlighet att påverka, tillsammans med kollegorna i teamet.

Har du erfarenhet och kunskap inom någon/några av nedanstående områden ser vi det som meriterande:

  • BBIC
  • Risk- och skyddsfaktorer
  • Nätverksarbete och systemperspektiv
  • Signs of safety
  • Föräldrastödsprogram, tex COPE eller likvärdigt
  • Metoder och arbetssätt i stöd- och behandling med fokus barn-unga och föräldrastöd

Då det i uppdraget ingår att utreda behov av stöd samt utföra stödinsatser till barn och unga och deras familjer, är det viktigt att du besitter god förmåga att bedöma rätt insats på rätt nivå och i rätt tid. Du har också god kommunikativ förmåga, såväl muntligt som skriftligt.

Tjänsten kräver B-körkort.

Är du intresserad av att arbeta på Ersboda familjecentral? Skicka in din ansökan till oss så snart som möjligt. Ansökningshandlingarna ska bestå av cv, personligt brev och bifogat examensbevis.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-08-26 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2024/469
Kontakt
  • Ulrika Block, enhetschef , 090-161045
Facklig företrädare
  • Maria Lindgren, Vision, 090-163343
  • Eva Österlund, SACO, 090-161806
Publicerat 2024-06-11
Sista ansökningsdag 2024-06-26

Tillbaka till lediga jobb