Umeå kommun, Äldreomsorg

Är du nyfiken på hur det är att jobba inom äldreomsorgens vård- och omsorgsboende i Umeå kommun? Nu erbjuder vi dig som inte har tidigare erfarenhet från vård- och omsorgsboende att prova på jobbet en dag för att se om det är något för dig!

När man inte kan bo kvar i sitt hem med hjälp av hemtjänst kan vård- och omsorgsboende bli aktuellt. Där ges vård och omsorg dygnet runt utifrån de boendes individuella behov. Det är viktigt att den boende ges möjlighet till självbestämmande, delaktighet, individanpassning och ett gott bemötande. Detta ska bl.a. leda till att den boende ska känna trygg och ha en meningsfull tillvaro utifrån sina förutsättningar.


Prova på

Du får följa en ordinarie medarbetare på ett vård- och omsorgsboende under en dag för att få en inblick i vad jobbet innebär. Exempel på vad dagen kan innehålla är att hjälpa till med personlig hygien, måltidstillberedning och matningar, aktivering, promenader, tvätt och städ, vård i livets slut och vissa medicinska insatser.


Om dig

Vi vänder oss till dig som inte har tidigare erfarenhet av äldreomsorgens vård- och omsorgsboende, men som är nyfiken inför vad jobbet innebär. Du är en trygg person som är genuint intresserad av att jobba med människor. Som person är du lyhörd, empatisk, flexibel och lösningsfokuserad. Du trivs med att arbeta både självständigt och i arbetslag.

Är du intresserad av ett jobb där du får lära för livet samt får göra skillnad på riktigt så kan du nu ta chansen att prova på en dag inom vård- och omsorgsboende utan att förbinda dig till något ytterligare.

Om du efter prova-på-dagen är intresserad av att jobba hos oss slussar vi dig enkelt vidare i processen mot att få ett extrajobb. För den som är intresserad kan det även finnas möjlighet att få ett sommarjobb hos oss. Det finns självklart också möjlighet att söka i våra andra utannonserade tjänster om du fattar tycke för jobbet inom vård- och omsorgsboende!

Vi erbjuder prova-på-dagar med start vecka 10. Tid för arbetspassen kommer du överens om med verksamheten. Du anmäler intresse till de veckor du kan när du skickar in din ansökan.

Umeå kommun ingår i förvaltningsområdet för samiska, finska och meänkieli www.umea.se/minoriteter. Därför är det meriterande om du har kunskaper i något eller några av dessa språk.

Lön utgår med schablonersättning för denna dag.

  • 18 år 119,50kr/h
  • 19-20 år 122kr/h
  • 21-26 år 127kr/h
  • 27-31 år 135kr/h
  • 32 år och uppåt 140kr/h

Individuell lönesättning utifrån erfarenhet och meriter blir aktuell vid anställning.

 

Följ oss gärna på Instagram där vi heter @teamumeakommun.

Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Timlön
Referensnummer 2023/247
Kontakt
  • Äldreomsorgens rekryteringscentrum, 090-161086,tryck2
Facklig företrädare
  • Ethel Henriksson, Kommunal, 010-4429692
Publicerat 2023-02-27
Sista ansökningsdag 2023-04-05

Tillbaka till lediga jobb