Stöd och omsorg, Funktionshinderomsorg

Funktionshinderomsorgen i Umeå kommun vill i närhet och samspel vara en resurs som frigör och
stärker människors förmåga att leva ett självständigt liv.

Funktionshinderomsorgens LSS boenden erbjuder stöd till personer med psykiatrisk och/eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning. Vi arbetar att hjälpa med att exempelvis strukturera vardagen för brukaren i såväl boende, sysselsättning som fritid utifrån brukarens behov och beviljade insatser.  

Kometgatan är en gruppbostad för personer med intellektuella funktionsnedsättningar, boendet har plats för sex personer och är beläget på Tavleliden.  

Vi söker nu två stödassistenter till vårt team!

Dina arbetsuppgifter
Du kommer att handleda och stödja personer med intellektuella funktionsnedsättningar i deras vardag. Du erbjuder individuellt, socialt och praktiskt stöd för att möjliggöra och tillvarata personernas egna förmågor och därmed skapa förutsättningar till självständighet.

Du jobbar för att göra personerna delaktiga i sin vardag och ha en meningsfull fritid och/eller sysselsättning. I arbetet ingår bland annat personlig omvårdnad, praktiska göromål och vardagssysslor. Du är behjälplig i vardagssysslor som att laga mat, städa och tvätta. Du kommer även delta i fritidsaktiviteter såsom biobesök, träning, promenader, friluftsliv med mera.

Om dig
Vi söker dig som är utbildad undersköterska eller har liknande vård och omsorgsutbildning. Du har erfarenhet av vård och omsorgsarbete, funktionshinderområdet, socialt arbete eller från likvärdig verksamhet.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete med personer med autism, downs syndrom eller Fragile X. Det är även meriterande om du har erfarenhet av att använda olika kommunikationshjälpmedel, exempelvis bildstöd, samt lågaffektivt bemötande vid hot och våld.

För att du ska kunna kommunicera med brukare, anhöriga och kollegor, skriva och ta del av vårddokumentation samt erhålla medicindelegering krävs det att du har goda kunskaper i det svenska språket i både tal och skrift.

Vi värdesätter ett professionellt förhållningssätt som innefattar ödmjukhet, tålamod och flexibilitet. Arbetet förutsätter en förmåga att arbeta självständigt, kunna ta egna initiativ och uttrycka sig väl i tal och skrift. Vi önskar även engagemang och öppenhet för utvecklingsarbete såväl på den egna arbetsplatsen som inom hela verksamhetsområdet. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Arbetstiden är förlagd dag/kväll, helg och jourkombi.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-06-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 3
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2023/320
Kontakt
  • Isabelle Ståhl, enhetschef, 090-164313
Facklig företrädare
  • Ethel Henriksson, Kommunal, 010-4429692
Publicerat 2023-03-17
Sista ansökningsdag 2023-04-07

Tillbaka till lediga jobb