Stöd och omsorg

I kommunerna Bjurholm, Nordmaling, Robertsfors, Umeå, Vindeln och Vännäs finns det personer som behöver god man.

Vi söker dig som vill hjälpa en medmänniska.

Uppdraget innebär inte att du är anställd. Det är ett personligt uppdrag och som god man har du rätt till ett arvode som du får en gång per år.

Om dig
Du bör vara en person som kan sätta gränser och samtidigt respektera individen. Det är viktigt att du själv kan ta reda på information och ta initiativ. Du behöver var bekväm med att ta kontakt med myndigheter och andra aktörer.

Uppdraget kräver en god kommunikativ förmåga där det krävs att du ska kunna tala och skriva på svenska. Vissa som behöver god man har inte svenska som modersmål. Det är därför en fördel om du kan fler än ett språk.

Uppdraget som god man
Personer kan behöva god man av olika anledningar. Det handlar om personer som på grund av en funktionsnedsättning eller sjukdom behöver hjälp och stöd. Uppdraget kan ha olika stor omfattning. Det kan innebära att förvalta egendom, bevaka rätt eller sörja för någons person.

Exempel på sådant som en god man kan hjälpa till med:

  • betala räkningar, deklarera och hantera ekonomiska frågor
  • ansöka om ersättningar och insatser
  • överklaga beslut
  • sköta kontakter med myndigheter

Du kommer att behöva redovisa vad du gör i ditt uppdrag. Om du blir god man kommer du att få erbjudande om att använda en digital redovisningstjänst.

Övrigt
För att få ett uppdrag som god man ska du inte förekomma i polisens belastningsregister eller hos Kronofogden. Eftersom du kommer att företräda en annan person kan vi även kontrollera dig i socialtjänstens register. Överförmyndarenheten beställer in utdrag från registren innan vi erbjuder dig ett uppdrag.

Handläggning av ansökningar sker löpande.

Du behöver inte skicka in något CV eller personligt brev. Svara i stället lite mer utförligt på frågorna.

Välkommen in med din ansökan!

Om du skickar in en ansökan kommer vi att kontakta dig. Du kommer att bli erbjuden en tid för ett personligt samtal där du får veta mer om uppdraget och har möjlighet att ställa frågor.

Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Arvode
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1133
Kontakt
  • Camilla Carlstedt , camilla.carlstedt@umea.se
  • Kristin Strömberg, kristin.stromberg@umea.se
Publicerat 2024-01-01
Sista ansökningsdag 2024-12-31
Sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb