Utbildning, För- och grundskolenämnden, Förskolor Sydväst

Vi har en gemensam strategi för utbildningen i vår kommun: att skapa en sammanhållen utbildningskedja som bidrar till ökad likvärdighet, förbättrade studieresultat och attraktiv utbildning. Hos oss ska alla barn, unga och vuxna ha möjlighet att nå sin fulla potential och utveckla sina kunskaper och färdigheter. Vi vet att det bygger på engagerade, kunniga och professionella medarbetare som bedriver en undervisning av hög kvalitet. Vi gör skillnad varje dag och är stolta över vårt uppdrag. Vårt arbete bidrar till barn och ungas framtidstro.

Vi samverkar för att barn och elever ska utvecklas och ha en trygg uppväxt. Vi lär barn att läsa, skriva och räkna. Vi bidrar till att utveckla barns fantasi och tro på sin egen förmåga. Vi stödjer barn och elever att leva ett självständigt liv. Vi har Sveriges viktigaste jobb - vårt uppdrag är att ge unga framtidstro.

Till förskoleområde SydVäst söker vi nu en rektor som vill leda två förskolor på Haga: Reveljen och Sanda. Välkommen att söka!

Förskolan Reveljen på Hagaområdet har fyra avdelningar varav en är allergisanerad. Avdelningen Humlan är öppen vårterminen januari – juni, beroende på behovet av förskoleplatser inom området. Utegården är stor och under ständig utveckling. Här arbetar cirka 15 positiva pedagoger och förskolan har egen kock.

Förskolan Sanda består av fyra avdelningar. Förskolan ligger i Sandaparken mellan Hagaområdet och Sandbacka, med gångavstånd till både Gammlia- och I20-skogen. Här försöker vi vara ute så mycket som möjligt och har sedan många år jobbat med Lärande för hållbar utveckling.

Dina arbetsuppgifter

Du kommer att ha ansvaret för pedagogisk utveckling, personal och ekonomi för förskolorna Reveljen och Haga. Reveljen har en avdelning som är allergisanerad. Du ingår i ledarlaget för förskoleområdet SydVäst och rapporterar till områdeschef för samma område. Uppdraget innebär att du:

 • ansvarar för att driva den pedagogiska utvecklingen och måluppfyllelsen på förskolorna
 • visar riktning i förskolans arbete så att alla medarbetare har en gemensam förståelse för uppdraget
 • jobbar aktivt med ständiga förbättringar och kvalitetsarbete
 • arbetar aktivt med systematiskt arbetsmiljöarbete
 • har fokus på den ekonomiska utvecklingen inom verksamheten
 • verkar för att vara en attraktiv arbetsgivare så att vi kan attrahera, rekrytera och behålla den kompetens vi behöver
 • bidrar aktivt till en utvecklad ledningsorganisation i nära samarbete med rektorer i området
 • utför övergripande ledningsuppdrag utifrån verksamhetens behov

Som chef i Umeå kommun vill vi att du företräder kommunen på ett förtroendeingivande och positivt sätt. Du sätter medborgarnyttan i fokus och för dialog med dina medarbetare om mål och planer så att de förstår sin roll och betydelse för helheten. Det är också viktigt att du står för gemensamma värderingar och är en förebild för dina medarbetare. Du uppmuntrar dina medarbetare till nyfikenhet, kreativitet och samverkan och synliggör såväl den enskilde medarbetaren som arbetslaget.

Om dig

Vi söker dig som:

 • har pedagogisk högskoleutbildning, helst med inriktning förskola
 • har erfarenhet av pedagogiskt arbete inom förskolan
 • kanske har erfarenhet som chef/rektor/bitr rektor

Om du inte har arbetat som chef/rektor/bitr rektor vill vi att du har lett/samordnat kollegor i pedagogiskt utvecklingsarbete, bistått rektor i ledningsuppdrag och/eller så har du genomgått förberedande Rekryteringsutbildning eller kommunens interna traineeprogram för blivande skolledare.

Vi söker dig som kan inspirera och engagera personalen inom förskolan att sträva mot gemensamma mål. Du främjar goda relationer mellan personal, barn och vårdnadshavare och bidrar även aktivt i samarbete och samverkan inom den ledningsgrupp du tillhör. Det är viktigt att du har god förmåga att organisera och planera förskolans verksamhet på ett sätt som främjar lärande och utveckling. Du behöver också ha en tydlig och god kommunikation och vågar fatta beslut och stå för dessa gentemot personal och vårdnadshavare.

Glöm inte bifoga personligt brev och cv. Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2024/126
Kontakt
 • Christina Jonsson, Områdeschef,090-165068
Facklig företrädare
 • Oskar Fredriksson, Sveriges Skolledare, 090-165294
 • Anna Olskog, Sveriges Lärare, 090-164932
Publicerat 2024-02-07
Sista ansökningsdag 2024-02-22

Tillbaka till lediga jobb