Umeå växer och antalet barn och ungdomar ökar i förskolor och skolor. Vi vill att de ska känna sig trygga, måna om andra människor, tro på sig själva och värna om miljön. Som medarbetare hos oss är du med och skapar nutid och framtid för våra barn och elever. Nu söker vi fler engagerade och kompetenta medarbetare. Vill du bli en av oss?  

Här kan du läsa mer om våra skolor. 

Rekryteringsprocessen 
Din ansökan hanteras löpande och matchas mot våra skolors rekryteringsbehov. Du har möjlighet att önska en specifik skola, geografiska områden eller samtliga verksamheter. Om du uppfyller verksamheternas kravprofil, kommer du kontaktas för en avstämning av en rekryterare och bli ombedd att uppge referenser innan din ansökan skickas till rekryterande chef eller chefer. Om rekryterande chef bedömer att du är aktuell i rekryteringsprocessen, kommer du kallas till intervju. 

Observera att det går att önska specifika verksamheter, även om det vid ansökningstillfället inte finns något rekryteringsbehov på verksamheten. 

Dina arbetsuppgifter 
Din uppgift som lärare i fritidshem är att erbjuda en meningsfull fritid där du utgår från elevernas behov, intressen och initiativ men också inspirerar till nya upptäckter. Tillsammans med dina kollegor erbjuder du eleverna en variation av arbetssätt, uttrycksformer och lärmiljöer där omsorg och lärande integreras. Du samverkar med pedagoger i förskoleklass och i skola för att bidra till elevernas måluppfyllelse. Kontakt och samarbete med vårdnadshavare är en viktig del i arbetet.

Om dig   
Du är väl förtrogen med skolans styrdokument, har förmåga att variera undervisning och aktiviteter utifrån elevers behov. Du är en trygg vuxen och en god förebild som har förmåga att knyta an till eleverna, se varje individ och skapa en god lärmiljö. Du motiverar eleverna genom att låta dem vara delaktiga och komma med egna förslag.  

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. 

Krav

  • Legitimerad lärare/ansökt om lärarlegitimation med behörighet att undervisa i fritidshem 
  • Giltigt utdrag ur belastningsregistret 
  • Goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift  

Meriterande

  • Erfarenhet av arbete med barn
  • Erfarenhet av arbete i fritidshem   

Till vilka skolor söker vi lärare? 
Nedan kan du läsa mer om vilka förskolor som har rekryteringsbehov just nu. Klicka på länken för respektive skola nedan för att få mer info. Sidan uppdateras kontinuerligt allt eftersom rekryteringsbehovet förändras. Det innebär att tjänster både kan tillsättas och tillkomma under ansökningstiden.  

Lärare i fritidshem, Obbola skola

Lärare i fritidshem, Stöcke skola

Lärare i fritidshem, Bullmarks skola

Välkommen med din ansökan! 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2024/261
Kontakt
  • Andrea Ask, 090-161833
  • Matilda Hannell, 090-165238
Facklig företrädare
  • Daniel Annelind, Sveriges Lärare, 090–164932
  • Lillemor Malmbo, Sveriges Lärare, 090–164932
Publicerat 2024-03-20
Sista ansökningsdag 2024-05-31
Sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb