Teknik och fastighet, Digital omställning och IT

Vill du vara med och bygga framtidens samhälle med nya arbetssätt och hållbara lösningar? Hos oss får du bidra i de utmaningar som finns i en kommun som växer, och vill mer. 

Vi arbetar med utveckling i en bred organisation som spänner från förskola till äldreomsorg eller från planering av stad och landsbygd till saker att se och uppleva i Umeå. Nu söker vi dig till ett av våra team som förbättrar Umeå med digitalisering och IT.

Vår verksamhet ansvarar för att utveckla kommunens förmåga till digitalisering med en bred expertis. I vår verktygslåda har vi en uppsjö metoder och tjänster, bland annat inom digital mognad och kompetens, digital arbetsplats, data, IT, telefonisystem, nätverkslösningar, cybersäkerhet och support. Hos oss jobbar omkring 100 medarbetare som värnar om arbetsglädje och gemenskap.

Vad söker vi?

Du får möjlighet att forma IT-tjänster med tydlig kundnytta och stöttar oss med kunskap för att tydliggöra både vad tjänsten ska uppnå och vad den består av. Som offentlig verksamhet är vi inte vana att prata i termer om kund och affär, men vi tror det finns värden i dessa begrepp som vi kanske missar när vi pratar i termer om medborgare och välfärd. Vi vill lära oss, vill du hjälpa oss?

Några exempel på arbetsuppgifter:

  • Ta fram och utveckla tjänstekatalog tillsammans med tjänsteägare
  • Forma och vidareutveckla tjänster med tydligt kundfokus
  • Leda och stötta team av specialister som levererar IT-tjänster och produkter
  • Analysera och föreslå utveckling av våra arbetssätt och vårt utbud

Om dig
Vi söker dig med bakgrund inom affärsutveckling i det privata, och som nu vill använda sina färdigheter i offentlig sektor. Det är en merit om du har erfarenhet av kundansvar, affärsanalys eller agil metodik. Har du också examen från relevant utbildning är det meriterande, men vi värdesätter personliga egenskaper högt.

Vi ser gärna att du som person är social, lyhörd och analytisk. Du gillar att ge stöd och vägleda kollegor, och vara en brygga mellan kunder och tjänster. Vi tror att du som söker denna tjänst trivs med förändringsarbete och vill förbättra vardagen i Umeå. Du kan svenska och engelska till god nivå, både i tal och skrift.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-09-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2024/277
Kontakt
  • Per Österlund, enhetschef, 090-163240
Facklig företrädare
  • Eva Österlund, SACO, 090-161806
  • Maria Lindgren, Vision, 090-163343
Publicerat 2024-04-04
Sista ansökningsdag 2024-05-02

Tillbaka till lediga jobb