Umeå kommun, Utbildning, Vuxenutbildning, Umevux

Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden ansvarar för kommunens åtaganden enligt skollagstiftning för gymnasieskola, anpassad gymnasieskola, kommunal vuxenutbildning, särskild utbildning för vuxna och svenskundervisning för invandrare. Nämnden ansvarar även för arbetslivsinriktad rehabilitering samt för den kommunala flyktingmottagningen. Vi samverkar för att kommunens medborgare ska lära, utvecklas och kunna leva ett självständigt liv. Vi har Sveriges viktigaste jobb - vårt uppdrag är att ge framtidstro.

Vuxenutbildningen i Umeå kommun ansvarar för frågor som rör studie- och yrkesvägledning och vuxenutbildning. Utbildning bedrivs både i egen regi, Umevux, och genom upphandlade aktörer. Inom vuxenutbildningen erbjuds studier inom SFI, grundläggande-och allmänna kurser, yrkesutbildningar samt anpassad vuxenutbildning på grundläggande -och gymnasial nivå.

Dina arbetsuppgifter
Tjänsten inom anpassad vuxenutbildning på grundläggande och gymnasial nivå på Umevux (fd Lärvux), innebär att arbeta som speciallärare motsvarande årskurs 1-9 med inriktning Sv/Eng alternativt Ma/NO/SO. Med engagemang och entusiasm skapar du en trygg lärandemiljö som bygger på ömsesidig respekt och samarbete och som stimulerar elever till lärande och eget ansvarstagande. Du har ett gott ledarskap såväl i som utanför klassrummet och håller dig à jour om händelser i vår omvärld och våra elevers vardag.

Du har positiva och höga förväntningar på eleverna och anpassar undervisningen utifrån alla elevers nivå, och med fokus på elevens bästa. Alternativa lärverktyg och dokumentation ingår som en naturlig del i ditt arbete. I samarbete med övrig personal på anpassad utbildning ansvarar du för verksamhetens utveckling samt strävar efter att skapa en trivsam miljö för både elever och personal. I uppdraget ingår också uppsökande verksamhet, deltagande i regionalt närverk och konferenser relevanta för verksamheten.

Om dig
Du är behörig speciallärare/specialpedagog med inriktning intellektuell funktionsnedsättning eller förvärvad hjärnskada. Du har behörighet att undervisa i svenska/engelska och/eller Ma/NO/SO. Du har även tidigare erfarenhet av att arbeta med målgruppen inom anpassad utbildning. Har du tidigare erfarenhet av att undervisa vuxna är det meriterande. 

Du har god samarbetsförmåga, är lyhörd och har lätt för att kommunicera och samverka med elever och för målgruppen andra viktiga yrkesgrupper. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan redan idag! Observera att urval sker löpande och tjänsterna kan komma att tillsättas under förutsättning att erforderliga beslut fattats. 

Övrigt
Totalt tre tjänster, tillsvidare på heltid. Observera att denna tjänst innefattar semestertjänst. 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-08-05
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 3
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2024/300
Kontakt
  • Gunilla Wallmark, rektor Umevux, 090-164115
Facklig företrädare
  • Lillemor Malmbo, Sveriges Lärare, 090–164932
  • Daniel Annelind, Sveriges Lärare, 090–164932
Publicerat 2024-04-05
Sista ansökningsdag 2024-04-26

Tillbaka till lediga jobb