Utbildning, Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden, Gymnasieskola

Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden ansvarar för kommunens åtaganden enligt skollagstiftning för gymnasieskola, anpassad gymnasieskola, kommunal vuxenutbildning, särskild utbildning för vuxna och svenskundervisning för invandrare. Nämnden ansvarar även för arbetslivsinriktad rehabilitering samt för den kommunala flyktingmottagningen. Vi samverkar för att kommunens medborgare ska lära, utvecklas och kunna leva ett självständigt liv. Vi har Sveriges viktigaste jobb - vårt uppdrag är att ge framtidstro.

Dragonskolan är en av Sveriges största gymnasieskolor med mer än 2000 elever. Här möts mer än hälften av Umeås gymnasieungdomar varje dag. Vi har Umeås största programutbud och erbjuder utbildningar av hög kvalitet. Vi har en hög andel behöriga lärare och elevhälsoteam som stöd.

Vi söker nu en biträdande rektor till Hantverksprogrammet och El- och Energiprogrammet. Vill du bli en av oss? Välkommen att söka!

Dina arbetsuppgifter

Som biträdande rektor arbetar du på uppdrag av rektor. Du kommer att ha elev- och personalansvar för Hantverksprogrammet och El- och energiprogrammet, vilket innebär ansvar för ca 280 elever och 20 medarbetare. Du ingår i Dragonskolans ledningsgrupp och rapporterar till rektor för programmen.

Uppdragen som delegeras kan förändras över tid. Exempel på arbetsuppgifter som kan förekomma är:

  • kvalitetssäkring av undervisning
  • elevhälsoarbete
  • personalansvar
  • personalplanering, rekrytering och rehabilitering
  • medarbetar- och lönesamtal
  • systematiskt arbetsmiljöarbete

Om dig

Vi söker dig som har pedagogisk högskoleutbildning, helst med inriktning gymnasieskolan. Har du erfarenhet av pedagogiskt arbete inom gymnasieskolan är det meriterande. Vi ser gärna att du har erfarenhet som skolledare/rektor eller chef. Om inte du har det vill vi att du på annat sätt lett eller samordnat kollegor i utvecklingsarbete, alternativt så har du gått Rekryteringsutbildning eller internt traineeprogram för blivande skolledare.

Vi söker dig som har en klar vision för gymnasieskolan och kan inspirera och engagera personal, elever och vårdnadshavare att sträva mot gemensamma mål. Du är en god relationsbyggare som främjar goda relationer med personal, elever och vårdnadshavare. Du bidrar aktivt i samarbete och samverkan inom den ledningsgrupp du tillhör. Det är viktigt att du har god förmåga att organisera och planera verksamhet på ett sätt som främjar lärande och utveckling. Du behöver också ha en tydlig och god kommunikation och vågar fatta beslut och står för dessa gentemot elever, personal och vårdnadshavare.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2024/315
Kontakt
  • Anna Hohner, rektor, 090-162560
Facklig företrädare
  • Oskar Fredriksson, Sveriges Skolledarförbund, 090-165294
  • Lillemor Malmbo, Sveriges Lärare, 090–164932
  • Daniel Annelind, Sveriges Lärare, 090–164932
Publicerat 2024-04-10
Sista ansökningsdag 2024-04-25

Tillbaka till lediga jobb