Utbildning, För- och grundskolenämnden, Grundskolor F-6 Nordöst

Vi har en gemensam strategi för utbildningen i vår kommun: att skapa en sammanhållen utbildningskedja som bidrar till ökad likvärdighet, förbättrade studieresultat och attraktiv utbildning. Hos oss ska alla barn, unga och vuxna ha möjlighet att nå sin fulla potential och utveckla sina kunskaper och färdigheter. Vi vet att det bygger på engagerade, kunniga och professionella medarbetare som bedriver en undervisning av hög kvalitet. Vi gör skillnad varje dag och är stolta över vårt uppdrag. Vårt arbete bidrar till barn och ungas framtidstro.

Vi samverkar för att barn och elever ska utvecklas och ha en trygg uppväxt. Vi lär barn att läsa, skriva och räkna. Vi bidrar till att utveckla barns fantasi och tro på sin egen förmåga. Vi stödjer barn och elever att leva ett självständigt liv. Vi har Sveriges viktigaste jobb - vårt uppdrag är att ge unga framtidstro

Ersboda anpassade grundskola finns på Östra Ersboda och Ersängsskolan. Ersängsskolan ligger på Östra Ersboda och är en mångkulturell F–9-skola.  Totalt finns det cirka 360 elever på skolan. Här finns även anpassad grundskola med inriktning ämnesområden åk 1-6 samt resursklasser för hela kommunen. Vi har ett av Sveriges bästa skolbibliotek och i närheten finns fotbollsplan och äventyrslekpark. Östra Ersbodaskolan är en liten dynamisk skola med förskoleklass upp till och med årskurs 3 samt anpassad grundskola åk 1-5. Här arbetar kompetent personal och elever från många olika kulturer. Här finns goda möjligheter till friluftsaktiviteter. Bibliotek, fotbollsplan och elljusspår ligger alldeles intill skolan. Skolan är belägen i bostadsområdet Östra Ersboda där många kulturer och nationaliteter finns representerade. 

Hagaskolan i centrala Umeå är en F–9-skola med anpassad grundskola åk 1-6 och hörselverksamhet. Vi har cirka 600 elever och 100 pedagoger på skolan. Vi har tillgång till en heltidsanställd IT-pedagog på skolområdet och vi nyttjar ständigt tekniken som ett verktyg i lärandet.

Nu söker vi speciallärare med inriktning intellektuell funktionsnedsättning!

Dina arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta som speciallärare i anpassad grundskola.  Som klasslärare i anpassad grundskola  ansvarar du för undervisningen i klassen, antingen mot inriktning ämnen eller ämnesområden, utifrån gällande kursplaner för verksamheten. Du arbetar i nära samarbete med ditt arbetslag och övriga pedagoger på skolan. Du skapar en god samverkan med vårdnadshavare och deltar aktivt i utvecklingsarbetet på skolan. Du har ett nära samarbete med våra övriga pedagoger på skolan, elevhälsan samt rektor kring elever i behov av stöd.

Om dig
Vi söker dig som har förskollärar- eller grundskollärarexamen och erfarenhet av arbete med elever inom anpassad grundskola. Är du legitimerad speciallärare med inriktning mot IF är det meriterande.

Som person är du flexibel, tydlig och strukturerad. Du tycker om att arbeta med barn i behov av särskilt stöd då du är en väldigt viktig del av deras skoldag. Utifrån din profession har du goda kunskaper om elevernas utveckling och lärande samt kan identifiera och arbeta utifrån individens behov på organisations-, grupp-, och individnivå. Du har god samarbetsförmåga, är lyhörd och har lätt för att kommunicera och samverka med elever och för målgruppen andra viktiga yrkesgrupper. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan! Du kan antingen bifoga ditt cv och personliga brev alternativt fylla i dina uppgifter i ansökningsformuläret. Har du lärarlegitimation bifogar du denna.

Övrigt
Totalt tre tjänster, tillsvidare eller vikariat med möjlighet till förlängning. Tjänsterna finns på Haga och Ersboda anpassad grundskola. 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 3
Sysselsättningsgrad Heltid
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2024/324
Kontakt
  • Charlotta Blomqvist, rektor, 090-164406
  • Isa Ziethén Granlund, rektor, 090-164721
Facklig företrädare
  • Lillemor Malmbo, Sveriges Lärare, 090–164932
  • Daniel Annelind, Sveriges Lärare, 090–164932
Publicerat 2024-04-11
Sista ansökningsdag 2024-04-25

Tillbaka till lediga jobb