Stöd och omsorg, Individ- och familjeomsorg

Individ- och familjeomsorgen i Umeå kommun vill i närhet och samspel vara en resurs som frigör och stärker människors förmåga att leva ett självständigt liv.

Vi erbjuder ett meningsfullt och varierande arbete där du kan påverka och göra skillnad för de barn, unga eller vuxna som du möter. Givetvis innehåller arbetet utmaningar, oförutsägbarhet och svåra bedömningar i akuta situationer. Men det innebär också många kontakter med olika människor där du får möjlighet att bidra med råd och stöd i svåra situationer.

Vår målsättning är att kunna erbjuda ett långt och hållbart arbetsliv med bra balans mellan arbete och fritid. Som ny medarbetare blir du stegvis introducerad i arbetet och har regelbundna avstämningar med din chef. Vid behov får du också handledning som stöd i arbetet. Från och med 2022 ingår vi i Yrkesresan som är en nationell kompetenssatsning för medarbetare inom myndighetsutövning för barn och unga. Fler Yrkesresor inom andra av våra verksamheter kommer att starta under året.

Socialjour och mottagning utgör en och samma enhet bestående av 14 medarbetare. 

Både socialjouren och mottagningen bedriver rådgivning och ger information via telefon. Mottagningen utgör vägen in till socialtjänsten dagtid och tar emot ansökningar och anmälningar, både skriftligen och via telefon. De har sin arbetsplats i centrala Umeå. Socialjouren är vägen in  för akuta händelser som kräver socialtjänstens myndighetsutövning på kvällar och helger. Arbetsplatsen är i delvis belägen i polishuset. Anmälningar förhands bedöms av mottagningen innan de lämnas vidare för ev. utredning vid annan enhet. Både socialjour och mottagning hanterar ärenden som rör både barn och unga, vuxna och till viss del äldre.

Denna tjänst avser arbete vid socialjouren, två helger av på sex veckor samt arbete dagtid på mottagningen. 

Dina arbetsuppgifter
Som socialsekreterare i socialjouren hanterar du akuta sociala problem under kvällar, nätter och helger. Du hittar alternativa lösningar för barn, unga och vuxna som inte kan vänta till socialtjänstens öppettider dagtid. I arbetsuppgifterna ingår myndighetsutövning genom att bedöma anmälningar som kommer in och att inleda utredning vid behov. Dagtid handlar arbetsuppgifterna om att ta emot och ge information samt bedöma behov av skydd och inleda utredning vid behov. Kontakterna sker främst via telefon.

Om dig
Du har socionomexamen och erfarenhet av arbete med myndighetsutövning inom socialtjänst, framför allt med barn och unga. Vi ser gärna att du har erfarenhet av handläggning enligt LVU/LVM samt utbildning i MI och FREDA.  Som person har du ett gott bemötande och mycket god samarbetsförmåga och kan arbeta självständigt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

B-körkort är ett krav för tjänsten. 

Övrigt

  • En tillsvidaretjänst, heltid med start 2024-08-01 eller enligt överenskommelse. Arbetstiden är förlagd dag/kväll, natt, jour och helg.

Vi ser gärna att du bifogar cv, personligt brev och examensbevis. Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-08-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2024/326
Kontakt
  • Malin Viklund, enhetschef, 090-161053
Facklig företrädare
  • Maria Lindgren, Vision, 090-163343
  • Eva Österlund, SACO, 090-161806
Publicerat 2024-04-12
Sista ansökningsdag 2024-05-01

Tillbaka till lediga jobb