Umeå kommun, Digital omställning och IT

Vill du vara med och bygga framtidens samhälle med nya arbetssätt och hållbara lösningar? Hos oss får du bidra i de utmaningar som finns i en kommun som växer, och vill mer. 

Vi arbetar med utveckling i en bred organisation som spänner från förskola till äldreomsorg eller från planering av stad och landsbygd till saker att göra och uppleva i Umeå. Nu söker vi dig till vårt team som förbättrar Umeå med digitalisering och IT.

Vår verksamhet ansvarar för att utveckla kommunens förmåga till digitalisering med en bred expertis. I vår verktygslåda har vi en uppsjö med metoder och tjänster, bland annat inom utveckling, digital mognad och kompetens, data, support och IT-infrastruktur. Hos oss jobbar omkring 100 medarbetare som värnar om arbetsglädje och gemenskap.

Vad söker vi?

Dig som kan inspirera och leda vårt arbete inom området datadriven organisation. Jobbet innebär många och nära kontakter med flera områden inom kommunen och med våra leverantörer. Du planerar och koordinerar satsningar inom dataområdet tillsammans med drivna kollegor både inom och utanför vår verksamhet. Exempel på arbetsuppgifter:

  • Främja datadrivet beslutsfattande och möjliggöra värdeskapande med data i hela organisationen
  • Säkerställa och övervaka ansvarsfull hantering av data
  • Leda strategisk utveckling av den tekniska plattformen
  • Ansvara över team inom data, analys, intelligent automation och AI 

Om dig
Vi söker dig med högre utbildning inom ekonomi, informatik eller datavetenskap och gedigen erfarenhet av operativa och ledande roller inom data och analysområdet. Du har god förmåga att både planera strategiskt och leverera agilt. Som person är du social, lyhörd och analytisk. Du gillar att inspirera, ge stöd och vägleda kollegor och har inga problem att knyta kontakter och underhålla relationer inom och utanför verksamheten.

Meriterande är erfarenhet av agila ramverk och Pm3, samt möjligheterna i Microsoft Power Platform och RPA-teknik. Vi tror att du som söker denna tjänst trivs med förändringsarbete och vill förbättra vardagen i Umeå. Du kan svenska och engelska till god nivå, både i tal och skrift.

Välkommen med din ansökan! 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-09-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå, placering Stadshuset
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2024/434
Kontakt
  • Per Österlund, enhetschef, 090-163240
Facklig företrädare
  • Maria Lindgren, Vision, 090-163343
  • Eva Österlund, SACO, 090-161806
Publicerat 2024-05-28
Sista ansökningsdag 2024-06-11

Tillbaka till lediga jobb