Umeå kommun, Teknik och fastighet, Måltidsservice

I vår förvaltning arbetar över 1 000 medarbetare i fem olika verksamheter: Fastighet, Gator och parker, IT, Måltidsservice samt Städ- och verksamhetsservice. Vi planerar, bygger och tar hand om fastigheter, vägar och utomhusmiljöer. Vi tillhandahåller färdtjänst och hanterar interna uppdrag för att kommunens verksamheter ska fungera. Till exempel ser vi till att IT-miljön fungerar och är säker, att våra lokaler hålls rena och att kommunens skolor och boenden kan servera hälsosamma måltider. Det som förenar oss är viljan att underlätta vardagen för Umeås drygt 130 000 invånare.

Måltidsservice i Umeå kommun omfattar tillagning och servering av luncher inom både för- och grundskolan, gymnasieskolan, restaurang samt till ett flertal enheter inom äldreomsorgen. Vår uppgift är att förmedla bra service och goda hälsosamma måltider för våra matgäster och att tillsammans med personalen inom skola och omsorg skapa en förståelse av matens betydelse för god hälsa och välbefinnande. Genom den offentliga måltiden bidrar måltidsservice till en god folkhälsa och en hållbar utveckling.

Maja Beskowgymnasiet är Umeås näst största gymnasieskola. Här studerar drygt 800 gymnasieelever. Maja Beskowgymnasiet är en av Sveriges modernaste gymnasieskolor och Umeås nyaste. Skolan ligger centralt, mellan stadskärnan och Umeå universitet. Det tar ca 5 minuter att cykla från centrala Umeå till Maja Beskowgymnasiet. Maten serveras i en skolrestaurang med food court som serverar flera olika lunchrätter i ett delvis öppet kök. Även frukost och mellanmål ingår för delar av eleverna. Utöver gymnasieeleverna serveras det även lunch till 300 högstadieelever.

Sjöfruskolans kök ligger på Tomtebo. Sjöfruskolan är en F-6 skola med ca 800 elever. I det nyrenoverade köket lagas maten i så lång utsträckning som möjligt från grunden, med fokus på god mat med hållbart avtryck. 

Nu söker vi en kock till respektive skola!

Dina arbetsuppgifter
Som kock hos oss ansvarar du för att leda och planera köksarbetet. Du arbetar med tillagning av måltider och specialkost, planering, administration, egenkontroll, beställningar, inköp av livsmedel och fakturahantering. Även diskning och lokalvård ingår i arbetsuppgifterna. Du ger god service och bidrar till att vi får nöjda matgäster. Vi erbjuder ett socialt och utvecklande arbete med mycket omväxling!

Om dig 
Vi söker dig som har en kockutbildning. Du har även flera års erfarenhet som kock. Har du erfarenhet av storkök, specialkost eller som arbetsledare är det meriterande. 

Som person är du strukturerad och har en god samarbetsförmåga. I ditt arbete tar du ansvar och kommer med initiativ till ständiga förbättringar. Självklart har du ett genuint intresse för mat. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, samt god datorvana. Du har en kommunikativ förmåga och ett professionellt bemötande av kollegor, samarbetspartners och dem vi är till för. 

Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och cv.

Då arbetsplatsen är belägen på skola ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning, till följd av lagen om lämplighetskontroll.

Urval och intervjuer sker löpande, skicka därför gärna din ansökan redan idag. Välkommen med din ansökan!

Övrigt

  • 1 tjänst heltid, tillsvidareanställning, med start 2024-08-19 med placering på Maja Beskowgymnasiet.
  • 1 tjänst heltid, tillsvidareanställning, med start 2024-08-05 med placering på Sjöfruskolan. 
Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Augusti enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 4
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2024/443
Kontakt
  • Ida Milton, enhetschef Sjöfruskolan, 090-164739
  • Cornelia Norlund, enhetschef Maja Beskowgymnasiet, 090-165611
Facklig företrädare
  • Helena Rönngren, Kommunal, 010-4429662
Publicerat 2024-05-27
Sista ansökningsdag 2024-06-10

Tillbaka till lediga jobb