Äldreomsorg, Hälso- och sjukvård i hemmet

Hemsjukvården ansvarar för hemsjukvård, hembesök, all rehabilitering och habilitering samt hjälpmedel ordinärt boende, inklusive hjälpmedelsförskrivning och intyg för bostadsanpassning. Ansvaret gäller dygnet runt för personer som är över 18 år och bor i sitt eget hem. Målen för hemsjukvården är bland annat att stärka den enskildes förmåga att leva ett självständigt liv och att erbjuda en god och säker hälso- och sjukvård, samt att öka personens upplevelse av god kvalitet. För att uppnå målen har tre fokusområden identifierats som anger riktningen i arbetet. Dessa är; hälsofrämjande och rehabiliterande arbetssätt, medskapande samt samordning och ansvarsfördelning.

Vi söker dig som är intresserad av ett flexibelt och utvecklande arbete där individen är i centrum. Verksamheten och arbetsformerna ska kännetecknas av respekt för den enskildes integritet och självbestämmande. I vår värdegrund utgår vi från ledorden Medborgarfokus, Öppenhet, Tillit och Ständiga förbättringar.

Vi söker nu fyra sjuksköterskor till vårt team inom HSL och Umeå norra korttidscenter!

Vi erbjuder dig
Vi vill att du ska känna dig trygg hos oss och att du kommer att trivas. Det vi kan erbjuda är bland annat:

  • verksamhetsanpassad introduktion utifrån individuell erfarenhet.
  • ett omväxlande arbete.
  • möjlighet att i lagom takt växa i rollen som sjuksköterska.
  • gles helgtjänstgöring.
  • konkurrenskraftig och individuell lönesättning.
  • förmånliga friskvårdserbjudande.
  • kompetensutveckling.

Läs gärna mer om dina förmåner som medarbetare i Umeå kommun här.

Dina arbetsuppgifter
Som sjuksköterska hos oss arbetar du med sedvanliga arbetsuppgifter som sjuksköterska på primärvårdsnivå. Det innebär bl.a. läkemedelshantering, såromläggning, injektioner och katetervård mm. Du planerar och styr själv din arbetsdag i samarbete med andra professioner med ett personcentrerat förhållningssätt. Arbetet sker i ordinärt boende och du ansvarar för hälso- och sjukvårdsinsatser i ett nära samarbete med andra professioner.

Om dig
Vi söker dig som är nyutexaminerad sjuksköterska. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta inom sjukvården, men det är inget krav. Erfarenhet från geriatrik och psykiatri är meriterande. Som sjuksköterska i kommunen har du och dina sjuksköterskekollegor den högsta medicinska kompetensen. Därför är det viktigt att du trivs med att ta eget ansvar, har god initiativförmåga samt bidrar till god kommunikation i samarbete med andra yrkesprofessioner. Självklart har du ett gott och respektfullt bemötande i kontakt med vårdtagare, anhöriga. Det är meriterande om du har specialistutbildning mot distrikt, geriatrik eller psykiatri

B-körkort krävs för tjänsten.

I arbetet ingår tunga lyft, lyfthjälpmedel används efter delegering. Då det förekommer rökning och pälsdjur bör du inte vara allergisk.

Arbetstiden är förlagd dag/kväll och helg.

Välkommen med din ansökan. Du kan antingen bifoga ditt cv och personliga brev alternativt fylla i dina uppgifter i ansökningsformuläret.

Övrigt
- 4 platser, heltid, med start 2023-02-01 till och med 2023-09-15.
Anställningsformen kommer till en början vara särskilt visstidsanställning och sedan vikariat över sommaren.

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-02-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 4
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2022/1140
Kontakt
  • Simon Gustafsson, enhetschef, 090-165252
Facklig företrädare
  • Jessica Axelsson, Vårdförbundet, 090-161883
Publicerat 2022-12-21
Sista ansökningsdag 2023-01-31

Tillbaka till lediga jobb