Umeå kommun, Teknik och fastighet, IT

I vår förvaltning arbetar över 1 000 medarbetare i fem olika verksamheter: Fastighet, Gator och parker, IT, Måltidsservice samt Städ- och verksamhetsservice. Vi planerar, bygger och tar hand om fastigheter, vägar och utomhusmiljöer. Vi tillhandahåller färdtjänst och hanterar interna uppdrag för att kommunens verksamheter ska fungera. Till exempel ser vi till att IT-miljön fungerar och är säker, att våra lokaler hålls rena och att kommunens skolor och boenden kan servera hälsosamma måltider. Det som förenar oss är viljan att underlätta vardagen för Umeås drygt 130 000 invånare.

IT är en intern stödfunktion inom Umeå kommun som tillhandahåller tjänster gällande support, drift och förvaltning av IT-system. Vi har även tjänster inom ÍT-projektledning, verksamhetsutveckling, IT-upphandlingar, systemutveckling och beslutsstöd. Vi tillämpar flexibla arbetstider och till viss del distansarbete som kombineras med arbete på plats i vårt trevliga kontor i Umeå.

Inom området systemutveckling utvecklar vi långvariga lösningar för medborgare och anställda i kommunen. Vi jobbar bland annat med Power BI, Microsoft Azure och SQL för att stötta verksamheten med uppföljning och analys. Din arbetsgrupp kommer att bestå av medarbetare från IT likväl som från våra olika verksamheter.

Dina arbetsuppgifter
I din roll som systemutvecklare jobbar du agilt tillsammans med övriga i teamet. Du kommer att jobba med visualisering av data för att underlätta beslutsfattande och verksamhetsutveckling. Att använda tekniska lösningar och data för att lösa behov för olika verksamheter är något vi dagligen gör. Det är ett intressant område som växer inom kommunen och där tekniken förändras snabbt. Det är ett mycket utvecklande arbete som innebär att du ständigt får lära dig nya saker. Eftersom arbetet kommer innebära mycket testande tillsammans med användare kommer svenska språkkunskaper vara viktigt, både i tal och skrift.

Om dig
Vi söker dig som har en kandidatexamen inom systemvetenskap, datavetenskap eller motsvarande och har erfarenhet av att arbeta som systemutvecklare.

För att lyckas i rollen tror vi att du har erfarenhet av business intelligence. Vi tror även att du har erfarenhet av statistik, interaktionsdesign och användarupplevelse samt Power BI.

Som person är du öppen, social och du törstar efter ny kunskap. Du har lätt för att lära dig nya system och tekniker samt förstå verksamheternas behov. Du har lätt att anpassa din kommunikation beroende på målgrupp. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Hos oss är det viktigt med arbetsglädje och vi tror att vi gör bäst nytta för dem vi finns till för genom att ha roligt på jobbet.

Vi välkomnar din ansökan!

Du kan antingen bifoga ditt cv och personliga brev alternativt fylla i dina uppgifter i ansökningsformuläret. 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-03-01, eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå, placering Stadshuset
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2023/57
Kontakt
  • Maria Tingelf, 090-161104
  • Per Österlund, 090-163240
Facklig företrädare
  • Joakim Åsberg, SACO, 090-162829
  • Maria Lindgren, Vision, 090-163343
Publicerat 2023-01-18
Sista ansökningsdag 2023-02-13

Tillbaka till lediga jobb