Umeå kommun, Stöd och omsorg, Personlig assistans

Funktionshinderomsorgen i Umeå kommun vill i närhet och samspel vara en resurs som frigör och stärker människors förmåga att leva ett självständigt liv.

Personer under 65 år som har en funktionsnedsättning och omfattande behov av stöd och hjälp kan söka personlig assistans. En personlig assistent hjälper någon med grundläggande behov, till exempel att äta, klä på sig, tvätta sig och kommunicera. Assistansen är individuellt anpassad och ska ge ökade möjligheter för personer med funktionsnedsättning att leva ett självständigt liv.

Vi söker nu tre personliga assistenter till kvinnlig brukare boende på Ålidhem!

Dina arbetsuppgifter
Du kommer att stödja och bistå en kvinnlig brukare med hjälp i hennes vardag. Hjälpa till att utföra aktiviteter och hushållssysslor som ingår i ett hem, samt följa med på daglig verksamhet. Delar av tiden är det dubbel bemanning. Risker finns för hot och våld.

Om dig
Vi söker dig som har erfarenhet av lågaffektivt bemötande. Vi ser gärna att du har pedagogisk erfarenhet av att arbeta med personer som lever med autism eller intellektuell funktionsnedsättning. Är du utbildad undersköterska ser vi det som meriterande.

För att du ska kunna kommunicera med brukare, anhöriga och kollegor, skriva och ta del av vårddokumentation samt erhålla medicindelegering krävs det att du har goda kunskaper i det svenska språket i både tal och skrift.

Arbetet kräver att du har gott omdöme och personlig mognad. Viktigt att vara lyhörd, respektfull och lugn. Viktigt att kunna  arbeta självständig och kan ta egna initiativ. Den personliga kemin mellan dig och brukaren är viktig därför värderas personliga lämplighet högt. 

Övrigt

Vi söker totalt tre personliga assistenter.

- 1 tjänst med särskild visstidsanställning på 75% där arbetstiden är förlagd till dagar och helger. Start omgående och pågår till och med 2023-08-31

- 1 tjänst med särskild visstidsanställning på heltid där arbetstiden är förlagd till natt. Start omgående och pågår till och med 2023-08-31

- 1 tjänst med tillsvidareanställning på 92% som är förlagd till dagar och helger. Start omgående.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Snarast eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 3
Sysselsättningsgrad 75%-100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2023/77
Kontakt
  • Jenny Andersson, enhetschef, 070-3872187
Facklig företrädare
  • Ethel Henriksson, Kommunal, 010-4429692
Publicerat 2023-01-19
Sista ansökningsdag 2023-02-09

Tillbaka till lediga jobb