Umeå kommun, Stöd och omsorg, Särskilt boende

Skiftesvägen 39 är en gruppbostad inom särskilt boende enligt LSS för personer med intellektuella funktionsnedsättningar. Inne i gruppbostaden bor fem brukare i egna lägenheter som får stöd och hjälp av personalen utifrån sina individuella behov.

Dina arbetsuppgifter
Som stödassistent hos oss på Skiftesvägen 39 arbetar du med att handleda och stödja personer med intellektuella funktionsnedsättningar i deras vardag. Du ger individuellt, socialt och praktiskt stöd för att möjliggöra och tillvarata personernas egna förmågor och därmed skapa förutsättningar till självständighet utifrån varje individs förmåga. Du jobbar för att göra personerna delaktiga i sin vardag och ha en meningsfull sysselsättning och fritid genom att följa med som kombipersonal på daglig verksamhet eller följa med på fritidsaktiviteter som stöd.

I arbetet ingår det personlig omvårdnad, tunga lyft, bad, praktiska göromål och vardagssysslor.

Ditt arbetssätt präglas av flexibilitet, kontinuitet och trygghet. Du erbjuder individuellt, socialt och praktiskt stöd för att möjliggöra och tillvarata personens egna förmågor och därmed skapa förutsättningar till självständighet. Du kommer att arbeta med att planera, utföra, dokumentera, följa upp och utvärdera verksamhetens olika delar inom kvalitet, arbetsmiljö och ekonomi enskilt och tillsammans med andra. Du förväntas även skapa struktur och hålla strukturen.

Arbetstiderna är förlagda till dag/kväll, och helg. 

Om dig
Vi söker dig som är utbildad undersköterska eller har annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

Du har erfarenhet av vård och omsorgsarbete, funktionshinderområdet, socialt arbete eller från likvärdig verksamhet.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av tecken som stöd samt låg affektivt bemötande. 

Du har god förmåga att samarbeta och har ett professionellt bemötande mot brukare, anhöriga och andra aktörer runt våra brukare. Du är engagerad och har en vilja att dela våra värderingar och jobba mot uppsatta mål samt att arbeta med ständiga förbättringar.

För att du ska kunna kommunicera med brukare, anhöriga och kollegor, skriva och ta del av vårddokumentation samt erhålla medicindelegering krävs det att du har goda kunskaper i det svenska språket i både tal och skrift.

Vi värdesätter ett professionellt förhållningsätt som innefattar ödmjukhet, tålamod och flexibilitet. Arbetet förutsätter en förmåga att arbeta självständigt, vara lyhörd , kunna ta initiativ och uttrycka sig väl i tal och skrift.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-05-13
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2024/233
Kontakt
  • Anna Ganslandt, enhetschef, 076-1054745
Facklig företrädare
  • Helena Rönngren, Kommunal, 010-4429662
Publicerat 2024-03-11
Sista ansökningsdag 2024-04-08

Tillbaka till lediga jobb