Umeå kommun, Utbildning, Gymnasieskola, Dragonskolan

Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden ansvarar för kommunens åtaganden enligt skollagstiftning för gymnasieskola, gymnasiesärskola, kommunal vuxenutbildning, särskild utbildning för vuxna och svenskundervisning för invandrare. Nämnden ansvarar även för arbetslivsinriktad rehabilitering samt för den kommunala flyktingmottagningen. Vi samverkar för att kommunens medborgare ska lära, utvecklas och kunna leva ett självständigt liv. Vi har Sveriges viktigaste jobb - vårt uppdrag är att ge framtidstro.

Dragonskolan i centrala Umeå är stans största mötesplats för ungdomar! Hos oss möter du 2 000 elever. På skolan finns ett brett utbud av utbildningar och en blandning av både yrkesförberedande och högskoleförberedande program. Vi erbjuder bra och tidsenlig undervisning i en trivsam miljö i moderna lokaler.

Våra kärnvärden "Öppen och Ljus” symboliserar att vår skola är öppen för alla och att vi har en positiv människosyn. På Dragonskolan arbetar vi för att alla ska bli sedda och bekräftade. Här är alla välkomna oavsett vilken utbildning du har valt.

Dina arbetsuppgifter
Som elevkonsulent hos oss kommer du att arbeta nära elever som behöver stöd och vägledning för att klara sina gymnasiestudier. Arbetet som elevkonsulent kan arbete på både grupp- och individnivå bli aktuellt. Du ingår i skolans elevhälsoteam och kommer att samarbeta nära specialpedagog och lärare.

Arbetssättet är elevcentrerat och genomsyras av att skapa förtroendefulla relationer och trygghet genom ett flexibelt och målstyrt arbete.

Som elevkonsulent arbetar du med kartläggning och analys utifrån ett helhetsperspektiv, vilket förutom skolfaktorer, även innefattar individ- familje- och omgivningsfaktorer.

Du kommer även att genomföra individanpassade åtgärder och insatser kring skol aktiviteter och miljö, samt samordna kring elevens nätverk.

Om dig
Vi söker dig som är utbildad arbetsterapeut, studievägledare eller socionom. Du har erfarenhet av att jobba med ungdomar på gymnasiet samt erfarenhet av att arbeta med personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.

Arbetet kräver flexibilitet samt god förmåga att samarbeta och skapa relationer. Som person är du strukturerad och lösningsfokuserad samt ser möjligheter istället för hinder. Personlig lämplighet och genuint intresse för uppdraget är av mycket stor vikt.

Välkommen med din ansökan. Du kan antingen bifoga ditt cv och personliga brev alternativt fylla i dina uppgifter i ansökningsformuläret.

Urval och intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan redan idag!

Övrigt
Tjänsten är ett vikariat, heltid, från snarast enligt överenskommelse  till och med 2024-10-26  möjlighet till förlängning. 

 

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-04-15
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå, Dragonskolan
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2024/234
Kontakt
  • Patrik Henriksson, Rektor, 070-8855248
  • Erik Petterson, rektor, 090-162403
Facklig företrädare
  • Maria Lindgren, Vision, 090-163343
  • Eva Österlund, SACO, 090-161806
Publicerat 2024-04-10
Sista ansökningsdag 2024-04-26

Tillbaka till lediga jobb