Umeå Kommun, Fritid, Unga

Vill du jobba med unga människor och att ge dem förutsättningar att växa och utvecklas?

Anser du att en berikande och utvecklande fritid för unga är viktigt?

Vill du jobba i ett gäng med engagerade och driftiga kollegor?

Då kanske vår verksamhet kan vara något för dig!

Umeå Fritid Ungas uppdrag är att bidra till ungas hälsa genom en verksamhet som ger unga möjlighet till en aktiv och berikande fritid. Det gör vi genom våra Fritidsgårdar, Ungdomens hus, arrangemang, lovaktiviteter och områdesarbete. Målgruppen är i huvudsak ungdomar i åldern 13–17 år men vi bedriver även verksamhet för unga vuxna 15 - 25 år. Vi bedriver också en verksamhet för vuxna med funktionsnedsättningar kallad Fritid för alla. Mötesplatserna finns inom hela Umeå kommun inkl. Sävar, Hörnefors och Holmsund/Obbola.

Nu söker vi 1-2 fritidsledare till vår verksamhet!

Dina arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter blir att tillsammans med övrig personal driva och utveckla Fritid Ungas verksamhet så att den möter ungas behov. Vi är medlemmar i Kvalitet och kompetens i samverkan (KEKS), vilket innebär ett starkt fokus på ungdomars delaktighet och inflytande. Vi tror att ungdomar utvecklas på bästa sätt i en miljö där de är delaktiga och är med och tar ansvar efter egen förmåga.

Som fritidsledare har du ett viktigt uppdrag att inspirera ungdomar till en aktiv fritid och skapa förutsättningar för ungdomars delaktighet i planering, utformande och genomförande av verksamheten. Du bygger bärande relationer till ungdomarna och stöttar dem i deras utveckling mot trygga vuxna. Arbetet innebär interna och externa kontakter med fokus på att skapa största möjliga värde för verksamheten.

Schemalagd arbetstid dag, kväll och helg. 

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad fritidsledare eller har en annan adekvat utbildning som vi bedömer relevant. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av att arbeta med fritidsgårdens målgrupp samt att du har kunskaper inom normkritik, jämställdhet och delaktighet. Även utbildning i coachande förhållningssätt är meriterande, likaså erfarenhet av eget ideellt engagemang. Vi ser vidare gärna att du har erfarenhet av att arbeta med ungdomar med funktionsvariation.

Goda kunskaper i det svenska språket är ett krav. Övriga språk kan, beroende på verksamhetens behov vara meriterande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Tjänsten kräver B-körkort.

Om dig
För att lyckas i rollen som fritidsledare är du positiv, kreativ och lösningsorienterad. Vidare är du engagerad, relationsskapande och har förmåga att ta kontakt med ungdomar på ett enkelt och naturligt sätt. Du brinner för att skapa möjligheter för unga att växa och utvecklas och är en positiv och tydlig ledare. Du trivs med att arbeta i en miljö som är varierande och utmanande och du brinner för att stötta och uppmuntra ungas idéer. Du är strukturerad och har förmågan att organisera saker såväl ensam som tillsammans med kollegor och målgruppen.

Då vi förväntas skapa samarbeten både inom och utanför kommunala verksamheter är det viktigt att du är professionell i din roll och kan fungera som ambassadör för verksamheten och för Umeå kommun.

Vill du bli en av oss? Varmt välkommen med din ansökan!

Besök www.umea.se/ung för mer information om verksamheten.

Bifoga gärna personligt brev och CV. Intervjuer och urval sker löpande!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-08-15
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2024/304
Kontakt
  • Karolina Hörstedt, enhetschef, 090-164133
  • Jan Samuelsson, enhetschef, 090-163625
Facklig företrädare
  • Maria Lindgren, Vision, 090-163343
  • Helena Rönngren, Kommunal, 010-4429662
Publicerat 2024-04-09
Sista ansökningsdag 2024-05-05

Tillbaka till lediga jobb