Umeå kommun, Äldreomsorg, Tegs vård- och omsorgsboende

Äldreomsorgen i Umeå kommun vill i närhet och samspel vara en resurs som frigör och stärker människors förmåga att leva ett självständigt liv.

Tegs äldrecenter ligger vackert vid älven på Teg. Boendet består av 10 enheter med mellan 7-12 lägenheter i varje. Här tillhandahåller vi vård och omsorg till äldre, multisjuka och framförallt personer med demenssjukdom. 

Nu söker vi dig som som vill bli en del av teamet på vår nya enhet med samisk profil!
Dállie mïjjah uhttsabe duv giä sïjdh  akttane mïjjijne barggat mïjjan urra ussadahkkasne sámien vuögien mehte.

 

Dina arbetsuppgifter
Du kommer att bistå de boende med personlig omvårdnad, mat, städning och aktiviteter. I din roll ingår även att på delegering av ansvarig sjuksköterska utföra medicinska arbetsuppgifter. I arbetsuppgifterna ingår också att dokumentera åtgärder och hälsotillstånd.

Du arbetar utifrån uppdraget som kontaktperson där den boendes medbestämmande står i fokus. Därigenom säkerställer du att insatser utförs med god kvalitet enligt biståndsbeslut och genomförandeplan.

Om dig
Vi söker dig som är utbildad undersköterska eller vårdbiträde. Vi vill gärna att du har tidigare erfarenhet inom äldreomsorgen samt att du har kunskap om demens och erfarenhet av arbete med personer med demenssjukdom. Utifrån att enheten kommer att ha en samisk profil så ser vi gärna att du kan prata samiska och/eller har kunskap om den samiska kulturen.

Ditt möte med boende kräver god kompetens baserad på personlig lämplighet, mognad och empatisk förmåga. Du uppvisar ett stort engagemang för så väl brukare som verksamhet i samtliga relationer och handlingar. Du trivs med att arbeta självständigt och är tålmodig och initiativrik. Du har god förmåga att samarbeta och samverka med kollegor, anhöriga och andra professioner.

Då hund och katt kan förekomma på arbetsplatsen är det bra om du inte har pälsdjursallergi. 

Schemalagdarbetstid dag, kväll och helg. 

Välkommen med din ansökan! Du kan antingen bifoga ditt cv och personliga brev alternativt fylla i dina uppgifter i ansökningsformuläret.

Intervjuer sker löpande så vänta inte med din ansökan!
Buerestbåhtieme duv uhttsamijne!

Övrigt

  • 1 plats vikariat, heltid, med tillträde 2024-07-15 till och med 2025-08-10.
  • 1 plats tillsvidareanställning, heltid, med tillträde 2024-09-16.
Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2024/347
Kontakt
  • Sanna Kasos, enhetschef, 090165152
Facklig företrädare
  • Helena Rönngren, Kommunal, 010-4429662
Publicerat 2024-04-17
Sista ansökningsdag 2024-05-08

Tillbaka till lediga jobb