Stöd och omsorg, Funktionshinderomsorg, Personlig assistans

Funktionshinderomsorgen i Umeå kommun vill i närhet och samspel vara en resurs som frigör och stärker människors förmåga att leva ett självständigt liv.

Vill du vara med på vår utvecklingsresa? Vi erbjuder nu ett spännande uppdrag där du får vara med och starta upp arbetet med införandet av stödpedagog inom personlig assistans. Du kommer tillsammans med ytterligare en stödpedagogkollega vara med och forma arbetet och utveckla verksamheten tillsammans med chef. Du kommer ingå i ett nätverk av stödpedagoger.

Vi erbjuder dig ett utvecklande arbete där du tillsammans med engagerade och kompetenta kollegor får möjlighet att förbättra och utveckla arbetet kring den enskilde individen. Vi utgår ifrån ett brukarorienterat synsätt där brukarna ges stöd och service utifrån individuella behov. Målet är att ge brukarna självständighet, självbestämmande och delaktighet i så stor utsträckning som möjligt, utifrån varje brukares förmåga.

Du kommer att vara placerad i personalpoolen med ytterligare sex medarbetare.

Dina arbetsuppgifter
Stödpedagogens främsta uppgift är att vara en förebild, lära ut, förmedla kunskap, utveckla och sprida pedagogiska metoder i verksamheten. Detta sker genom att medverka i olika nätverk, delta på möten, uppmärksamma behov av kompetensutveckling samt återkommande uppföljningar och utvärderingar av bemötande, förhållningssätt, insatser och arbetsmetoder.

Du kommer i rollen arbeta aktivt med den sociala dokumentationen och agera som dokumentationsombud där du vägleder, kvalitetssäkrar och stödjer övrig personal att sammanställa dokumentation i datasystemet. Du kommer även att jobba med pedagogiska metoder, kommunikation och introduktion av nya medarbetare. Utifrån verksamhetens behov också omvärldsbevaka utvecklingen när det gäller funktionsnedsättningar och stödet till brukarna.

En del av ditt arbete kommer att innebära att du arbetar som personlig assistent i vår personalpool. Det innebär att du inskolas hos några olika brukare och jobbar vid korttidsfrånvaro.

Vi erbjuder dig en utvecklande och föränderlig roll med stor påverkansgrad när det gäller det pedagogiska arbetet.

Arbetstiden är huvudsakligen förlagd dagtid, vardagar och helg. Om uppdraget kräver kan det bli arbetstid som är förlagd till kvällstid

Om dig
Vi söker en positiv och engagerad person som har utbildning som stödpedagog, minst 200 yh-poäng, 120 högskolepoäng eller kombinationen däremellan som motsvarar minst fyra terminers heltidsstudier.

Det kommer vara ett omväxlande arbete där vi ser att du tycker om att ta egna initiativ utifrån de behov du ser i verksamheten. Du gillar att jobba både självständigt och i samarbete med andra och i nära dialog med verksamheten.

Då rollen innehåller en stor del dokumentation är det viktig att du har god kunskap i det svenska språket, både i tal och skrift, samt är en van datoranvändare.

Det är meriterande för tjänsten om du har kunskap och erfarenhet av att arbeta inom LSS med personer med intellektuell funktionsnedsättning, psykisk funktionsnedsättning, neuropsykiatriska diagnoser och psykisk ohälsa samt av arbete med personer med utmanande beteende. Har du erfarenhet av att arbeta med lågaffektivt bemötande, tydliggörande pedagogik ser vi det även som meriterande.

B-körkort är önskvärt.

Då det kan finnas pälsdjur hos brukaren bör du inte vara allergisk.

Välkommen med din ansökan! Intervjuer kan ske löpande

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2024/365
Kontakt
  • Annika Eriksson, enhetschef , 090-164631
Facklig företrädare
  • Helena Rönngren, Kommunal, 010-4429662
Publicerat 2024-04-25
Sista ansökningsdag 2024-05-31

Tillbaka till lediga jobb