Utbildning, För- och grundskolenämnden, Studie- och yrkesvägledning

I Umeå kommun finns en övergripande organisation för studie- och yrkesvägledningen (SYV-organisationen). Som studie- och yrkesvägledare inom grundskolan, gymnasieskolan och vuxenutbildningen arbetar du nära rektorer, elevhälsa, elever och övriga samarbetsparter inom uppdraget. Du deltar också i SYV-organisationens gemensamma arbete.

Vi söker nu en studie- och yrkesvägledare med placering inom Umeå grundskola.

Dina arbetsuppgifter
Arbetet som syv inom grundskolan innebär samtal med elever enskilt och i grupp, studieplanering samt information till och samarbete med lärare, elever och vårdnadshavare. Du kommer att vara en del av ett arbetslag på skolan/skolorna med ett antal kontaktytor i form av lärare, rektor och elevhälsoteam. Studievägledarna inom grundskolan jobbar i team vilket innebär att du kommer att ha mer kontakt med några av dina kollegor i syv-gruppen.

Inom ramen för SYV-organisationen samarbetar du med dina kollegor inom alla tre skolformer för att utveckla studie- och yrkesvägledningen med målet att alla elever i Umeå kommun ska erhålla en professionell och likvärdig studie- och yrkesvägledning.

Om dig
Vi söker dig som har examen från studie- och yrkesvägledarprogrammet. Du har erfarenhet av arbete som syv, helst inom grundskolan alternativt gymnasieskolan eller vuxenutbildningen.

Du ser vikten av samarbete och arbete i team och tar en aktiv roll i pågående utvecklingsarbete. Du har god samarbetsförmåga och ett lösningsfokuserat förhållningssätt.

Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas inför eventuell anställning.

Välkommen med din ansökan!

Övrigt
Tjänsten avser ett vikariat på heltid, med start 2024-08-07 eller enligt överenskommelse, dock längst till och med 2025-06-30. Vikariatet kommer att tillsättas under förutsättning att en medarbetare påbörjar planerad tjänstledighet från höstterminens början.

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att höra av dig till:

  • Jeanette Haglund, enhetschef SYV-organisationen Umeå kommun, 070 - 677 33 49, jeanette.haglund@umea.se
  • Karoliné Långström syv/arbetsplatsombud grundskola Sveriges Lärare, karoline.langstrom@umea.se, 070-611 26 03
Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-08-07
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2024/402
Kontakt
  • Jeanette Haglund, enhetschef, 070-6773349
Facklig företrädare
  • Lillemor Malmbo, Sveriges Lärare, 090–164932
  • Karoliné Långström, Sveriges Lärare, 070-6112603
Publicerat 2024-05-13
Sista ansökningsdag 2024-06-07

Tillbaka till lediga jobb