Umeå kommun, Stadsbyggnad, Bygglov

Stadsbyggnadsförvaltningen inom Umeå kommun består av Bygglov, Detaljplanering, Lantmäteri, Miljö- och hälsoskydd samt en stab med stödfunktioner. Förvaltningen har cirka 200 anställda medarbetare. Bygglovsavdelningen är indelad i fyra enheter (Lovhandläggning, Inspektion, Administration och Bostadsanpassning) med totalt ca 45 kunniga medarbetare som i huvudsak hanterar bygglov med tillhörande arbetsplatsbesök och tekniska samråd, samt utför tillsyn och ger råd och information till allmänheten.

Dina arbetsuppgifter

Som enhetschef ansvarar du för ledning, planering, samordning och utveckling av enhetens verksamhet. Du ingår i Bygglovsavdelningens ledningsgrupp och du har personalansvar för enhetens cirka 14 medarbetare, som du leder till goda resultat i det dagliga arbetet.

Du bidrar även aktivt till hela Bygglovsavdelningens utveckling och till våra gemensamt framtagna målsättningar. Del av tjänsten utgörs även av operativt arbete inom de ärenden och uppgifter som inryms i enhetens ansvarsområde, till exempel handläggning av inkomna ansökningar och rådgivning mot allmänheten.

I rollen ingår även att säkerställa bemanning och kompetens av lovhandläggare till funktionerna tillsyn och rådgivning.

Om dig

Vi söker dig med relevant högskoleutbildning inom samhällsbyggnad eller motsvarande alternativt annan relevant utbildning kombinerat med ledarerfarenhet.

Du har erfarenhet av att arbeta med myndighetsutövning i bygglovsfrågor. Vidare har du dokumenterat god och aktuell kunskap inom Plan- och bygglagen (PBL). Vi tror även att du har tidigare ledarerfarenhet, extra meriterande om du arbetat som chef med personal- och verksamhetsansvar.

Som enhetschef hos oss på bygglov ser du helheten och leder din verksamhet mot våra gemensamma målsättningar. Du agerar förebild och utmanar, uppmuntrar och synliggör dina medarbetare. Du företräder kommunen på ett förtroendeingivande och positivt sätt. Du sätter medborgarnyttan i fokus och för dialog med dina medarbetare där du som chef är tillgänglig, tydlig och lyssnar med omtanke. Vi tror också att du bygger ditt ledarskap på tilltro till medarbetarna och deras förmåga att nå goda resultat.

Arbetsuppgifterna förutsätter att du är noggrann och strukturerad samt har ett lösningsfokuserat arbetssätt i det dagliga arbetet. Vi erbjuder dig ett omväxlande och stimulerande arbete med många kontakter inom och utanför vår organisation.

Vi strävar efter en organisation som kännetecknas av jämställdhet och mångfald i alla avseenden. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar dig att söka jobb hos oss. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Välkommen med din ansökan! Du kan antingen bifoga ditt cv och personliga brev alternativt fylla i dina uppgifter i ansökningsformuläret.

Följ Umeå kommun på LinkedIn!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2024/408
Kontakt
  • Nicklas Fryksten, Avdelningschef/Bygglovschef, 090-161205
Facklig företrädare
  • Maria Lindgren, Vision, 090-163343
  • Eva Österlund, SACO, 090-161806
Publicerat 2024-05-13
Sista ansökningsdag 2024-06-05

Tillbaka till lediga jobb