Umeå kommun, Utbildning, Gymnasieskola

I gymnasiesärskolan ger vi eleverna möjlighet till personlig utveckling, livskunskaper för en ökad samhällsgemenskap, ett meningsfullt vuxenliv och ett arbetsliv för alla. Gymnasiesärskolan är mycket flexibel för att eleverna ska kunna utvecklas så långt som möjligt enligt utbildningens mål. Alla program inom gymnasiesärskolan är fyra år och består av nationella och individuella program.

Dina arbetsuppgifter
Som lärare inom gymnasiesärskolan arbetar du tillsammans med personal och ledning för att skapa den bästa lärmiljön för alla elevers lärande och utveckling. Uppdraget inkluderar arbetsuppgifter såsom att planera, genomföra och följa upp undervisning inom Handelsprogrammet.

Undervisningen på handelsprogrammet innefattar bl.a 

 • Branscher och arbete inom handels- och tjänstesektorn.
 • Olika former av försäljning av varor och tjänster inom handels- och tjänstesektorn, till exempel torghandel, handel i butik och näthandel.
 • Affärsidéer inom olika företag, till exempel val av varor och tjänster samt servicekoncept.
 • Miljöfrågor och miljömärkning.
 • Material och utrustning inom handels- och tjänstesektorn.
 • Arbetsuppgifter inom handels- och tjänstesektorn, till exempel påfyllning av varor, kopiering och kundkontakt.
 • Service och bemötande.
 • Ergonomi, arbetsmiljö och säkerhet.
 • Lagar och andra bestämmelser inom handels- och tjänstesektorn, till exempel konsumentköplagen och diskrimineringslagen.
 • I uppdraget ingår också att etablera hållbara strukturer och rutiner för samverkan mellan skola och arbetsplatser samt planering, genomförande och uppföljning av elevernas kunskapsutveckling under APL.

Det är viktigt att du i rollen som handelslärare följer de riktlinjer och styrdokument som gäller för utbildningen och skolan i sin helhet. Vi utgår att du är flexibel, initiativrik och lösningsfokuserad i ditt uppdrag. Vi arbetar kollegialt med stort engagemang för våra elever och deras måluppfyllelse.

Om dig
Vi söker dig som har yrkeslärarexamen med inriktning mot handels alt motsvarande kompetens från handel. Vi ser med fördel att du som söker har specialpedagogisk kompetens med inriktning inom utvecklingsstörning. Du tycker att det är intressant och utmanande att vara delaktig i pedagogiskt utvecklingsarbete. Vi ser det som meriterande om du har arbetat med elever inom gymnasiesärskolan eller elever som har särskilda stödbehov. Vi ser även att du har tidigare erfarenhet av autism och att du är grundligt insatt i teorierna kring låg affektivt bemötande och problemskapande beteenden.

Vi söker dig som är väl förtrogen med verksamhetens styrdokument och analyserar, utvärderar och utvecklar verksamheten utifrån elevernas förutsättningar och behov. Du tar ett stort personligt ansvar, agerar självständigt och fungerar väl i samarbete med rektor, lärare och assistenter och elever på skolan. Du är en tydlig ledare i klassrummet med förmåga att skapa struktur, sammanhang och goda relationer. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Då det ibland förekommer arbetsplatsbesök ser vi gärna att du som söker har körkort.

Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och cv.

Har du lärarlegitimation bifoga denna.

Rekrytering sker fortlöpande.

Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast, enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2022/695
Kontakt
 • Andrew Johansson, bit rektor, 070-9800903
 • Carola Jonsson, rektor, 070-3311136
Facklig företrädare
 • Anna Olskog, Lärarförbundet, 090-164932
 • Birgitta Larsson, Lärarnas Riksförbund, 090-161894
Publicerat 2022-10-24
Sista ansökningsdag 2022-11-30

Wróć do ofert pracy