Vård- och Omsorgsboende, Hemsjukvård och Funktionshinderomsorgen

Umeå kommun vill i närhet och samspel vara en resurs som frigör och stärker människors förmåga att leva ett självständigt liv. Vi söker dig som är intresserad av ett flexibelt och utvecklande arbete där individen är i centrum. Verksamheten och arbetsformerna ska kännetecknas av respekt för den enskildes integritet och självbestämmande. I vår värdegrund utgår vi från ledorden Medborgarfokus, Öppenhet, Tillit och Ständiga förbättringar.

Vi vill att våra medarbetare ska ha det bra och skapa en hållbar situation med bra arbetsmiljö och hög patientsäkerhet. En viktig del är en möjlighet till återhämtning och semester. Därför söker vi fysioterapeuter som semestervikarier.

Vi erbjuder dig
Vi vill att du ska känna dig trygg hos oss och att du kommer att trivas.

Det vi kan erbjuda är bland annat:

  • verksamhetsanpassad introduktion utifrån individuell erfarenhet.
  • ett omväxlande arbete.
  • personcentrerat arbetssätt.
  • möjlighet att i lagom takt växa i rollen som fysioterapeut.

 

Dina arbetsuppgifter
Som fysioterapeut inom Vård och omsorgsboende arbetar du med multisjuka äldre. I arbetet ingår att förebygga, bedöma och behandla funktionsnedsättningar samt att förskriva hjälpmedel. Teamarbete och handledning av personal är en viktig del i arbetet.

Som fysioterapeut inom Hemsjukvården arbetar du med sedvanliga arbetsuppgifter som fysioterapeut på primärvårdsnivå. Arbetet sker i ordinärt boende och du ansvarar för rehabiliterande insatser i ett nära samarbete med andra professioner.

Som fysioterapeut inom Funktionshinderomsorgen ansvarar du för habilitering/rehabiliteringen för personer med LSS beslut inom gruppen unga vuxna. Du ansvarar för att de rehabiliterande insatserna fungerar på ett bra sätt för våra brukare och samordnar kontakter med andra yrkesgrupper inom kommunen, primärvård och Region Västerbotten. Arbetet innebär att handleda mindre och större personalgrupper.

Om dig
Vi söker både dig som är nyutexaminerad eller erfaren fysioterapeut/sjukgymnast. Erfarenhet från arbete inom hemsjukvård, funktionshinderomsorg och/eller äldreomsorg är önskvärt. Har du erfarenhet av bedömning och utprovning av hjälpmedel är det meriterande. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att dokumentera i Treserva eller annan datajournal.

Du har god initiativförmåga och är bra på att tänka nytt. Du har förmåga att jobba självständigt samtidigt som du ser vikten av samarbete med olika yrkesprofessioner där även personen själv har en aktiv roll.

Självklart har du ett gott, respektfullt bemötande och är lyhörd och öppen. Du är bra på att samarbeta och vill bidra till en god kommunikation och samverkan med andra aktörer.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Arbetet kräver att du har B-körkort.

Övrigt
Vikariat 2023-06-05 till och med 2023-08-31. Det finns även möjlighet att påbörja anställningen något senare. För dig som redan har legitimation kan det bli aktuellt att starta din anställning under maj månad.

Intervjuer, urval och tillsättning sker löpande.

Konkurrenskraftig och individuell lönesättning. Vi erbjuder 2500 kr extra/vecka om du arbetar minst fyra veckor sammanhängande på heltid under perioden 230619-230820.

Anställningsform Visstidsanställning (kortare än 3 månader)
Anställningen avslutas 2023-08-31
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-06-05
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 9
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2022/1149
Kontakt
  • Sofie Hansson, enhetschef, Vård- & Omsorgsboende, 090-164390
  • Helle Forsgren, enhetschef, Funktionshinderområdet, 090-165539
  • Lisa Karlsson, enhetschef, Hemsjukvården, 090-165259
Facklig företrädare
  • Joakim Åsberg, SACO, 090-162829
Publicerat 2022-12-21
Sista ansökningsdag 2023-03-31

Tillbaka till lediga jobb