Stöd och omsorg, Funktionshinderomsorg, Socialpsykiatri

Funktionshinderomsorgen i Umeå kommun vill i närhet och samspel vara en resurs som frigör och stärker människors förmåga att leva ett självständigt liv.

Vi fungerar som ett stöd för personer med psykiska funktionsnedsättningar och arbetar med de evidensbaserade metoderna ESL samt MI. Verksamhetens målsättning är att brukarna, med vårt stöd, ska kunna leva ett så självständigt liv som möjligt. Som boendehandledare hos oss samverkar du med dina kollegor, andra enheter inom verksamheten samt externa aktörer.

Tallen är ett gruppboende för före detta missbrukare med kognitiva nedsättningar och psykisk ohälsa. Vi söker nu en ny medarbetare till vårt team.


Dina arbetsuppgifter
Du ingår i ett team som ger stöd till brukare i vardagen. Brukarna har beslut enligt Lag om stöd och service (LSS) och bor i särskilt boende. Arbetet innebär att stödja och hjälpa den enskilde, öka förståelsen och medvetenheten om sina behov samt stöd till att komma med i olika sociala sammanhang. Målsättningen är att skapa goda förutsättningar för vuxna med ovanstående problematik att få ett fungerande boende, sysselsättning, hälsa och fritid.

Om dig
Vi ser gärna att du är utbildad undersköterska eller utifrån verksamhetens krav har likvärdiga kunskaper eller utbildning. Du har erfarenhet av missbruk och kognitiva nedsättningar.

Du är en lösningsfokuserad, stabil lagspelare. Du har en positiv grundsyn och ett stort engagemang för människor. Du har arbetat med lågaffektivt bemötande som metod i hot- och våldssituationer. Du är en strukturerad person som arbetar mot mål i genomförandeplaner samt dess dokumentation. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, samt till att vara professionell i bemötandet.

För att du ska kunna kommunicera med brukare, anhöriga och kollegor, skriva och ta del av vårddokumentation samt erhålla medicindelegering krävs det att du har goda kunskaper i det svenska språket i både tal och skrift. 

Körkort är ett krav. Då det kan förekomma pälsdjur på arbetsplatsen bör du inte vara allergisk.
Vi vill att du bifogar ett personligt brev och cv.
 
Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-03-20
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2023/47
Kontakt
  • Alexander Lonnakko, enhetschef, 090-164331
Facklig företrädare
  • Ethel Henriksson, Kommunal, 010-4429692
Publicerat 2023-01-13
Sista ansökningsdag 2023-02-10

Tillbaka till lediga jobb