Umeå kommun, Stadledningskontoret, HR, Förhandling och arbetsrätt

Mer än 13 000 anställda och ca 450 yrkesroller, vilken härligt utmanande bredd. Är du intresserad av att hitta stabila och attraktiva arbetsrättsliga lösningar i en stor och komplex verksamhet? Har du intresse för löneområdet och tycker det är spännande att nå långsiktigt hållbar lönestruktur? Har du dessutom fallenhet för att skapa respektfulla och välfungerande samverkansrelationer med stabil förankring i roller och ansvar, då ska du söka denna tjänst. 

Stadsledningskontorets HR-avdelning (SLK HR) är kommunens strategiska och operativa funktion som ansvarar för övergripande arbetsgivarfrågor och för att personalpolitiken är känd och enhetligt tillämpad. Vi leder, samordnar och följer upp arbetet med kompetensförsörjning, ledarutveckling, arbetsmiljö, hälsa, arbetsrätt och lönebildning samt lön- och pensionsadministration. Totalt är vi 90 medarbetare som ger stöd till den politiska ledningen och verksamheterna. Vi arbetar nära verksamheterna och samverkar med de fackliga organisationerna. 

Till enheten söker vi nu en Förhandlare. Teamet Förhandling och arbetsrätt vid SLK HR svarar för kommunens övergripande partsarbete. I det ingår att genomföra intresse- och tvisteförhandlingar. Vi driver utvecklingsprocesser på en strategisk nivå och håller utbildning i arbetsrätt, samverkan och lönebildning.
Vi har även en samordnande och strategisk roll i lönebildning och löneöversyn, där ett stort ansvar för området vilar på denna tjänst, som är en ersättningsrekrytering till följd av att en av våra medarbetare går i pension. I uppdraget ingår även att ge kvalificerad rådgivning inom arbetsrätt och avtalsfrågor. På uppdrag av kommunstyrelse och personalnämnd genomförs olika utredningar och enheten är aktiv i utvecklingen av arbetsformer tillsammans med förvaltningarnas HR-funktioner och andra kommuner.

Om dig 
Vi söker dig som har: 

• högskoleutbildning som personalvetare, fördjupning/erfarenhet inom arbetsrätt erfarenhet av
• intresse för och erfarenhet av löne och avtalsområdet 
• erfarenhet av självständigt personalarbete i en större politiskt styrd organisation 
• erfarenhet av partsarbete och förhandlingar 
• erfarenhet att utreda, analysera och komma med förslag i komplexa frågor gällande arbetsrätt, lön och tillhörande policyfrågor
• god förmåga att kommunicera muntligt och pedagogisk fallenhet 

Det är meriterande om du har kunskap om de centrala kollektivavtal som reglerar arbetet inom kommuner. 

Som person har du ett konsultativt förhållningssätt som bygger på viljan att ha god dialog. Du är noggrann, lyhörd, har god initiativ- och samarbetsförmåga samt är lösningsfokuserad. 
Du är ett stöd till olika roller i organisationen i kraft av ditt kunnande, din integritet och din trovärdighet. Du skapar goda relationer och kan bidra till att kommunen är ett föredöme som arbetsgivare.

Vi vill att du bifogar personligt brev och cv.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-05-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2023/60
Kontakt
  • Karin Ahnqvist, HR-direktör, 090-161171
Facklig företrädare
  • Maria Lindgren, Vision, 090-163343
  • Carina Lidgren Heimersson, SACO, 090-161254
Publicerat 2023-01-18
Sista ansökningsdag 2023-02-08

Tillbaka till lediga jobb