Stöd och omsorg, Funktionshinderomsorg, Funktionsnedsättning vuxna

Nu söker vi en stödpedagog till Döbelnsgatan som är ett serviceboende för brukare med intellektuella funktionshinder!

Dina arbetsuppgifter
Du handleder och stödjer personer med psykiska och intellektuella funktionshinder i deras vardag. Du jobbar för att göra individen delaktig i en fungerande vardag och ha en meningsfull fritid.

Ditt arbetssätt präglas av flexibilitet, kontinuitet och trygghet. Du erbjuder individuellt, socialt och praktiskt stöd för att möjliggöra och tillvarata personens egna förmågor och därmed skapa förutsättningar till självständighet.

Stödpedagogen ska vara en förebild för personalen i det pedagogiska arbetet när det gäller brukarens omvårdnad och fritid.

Stödpedagogen vägleder övrig personal till pedagogiska lösningar av utmaningar i det brukarnära arbetet, genom att tillämpa olika pedagogiska modeller. Stödpedagogen implementerar och utvärdera olika typer av alternativ och kompletterande kommunikation i det individuella arbetet runt brukaren

En viktig del i arbetet är att stödja  i arbete med dokumentation och genomförandeplaner samt arbeta målstyrt med individuella genomförandeplaner för att öka måluppfyllelsen.   

Du kommer att arbeta med att planera, utföra, dokumentera, följa upp och utvärdera enskilt och tillsammans med andra.

Du förväntas även skapa struktur och hålla strukturen för att minska risken för hot och våld.

Stödpedagogen medverkar på aktuella nätverksmöten samt planerar och leder med enhetschefen brukaruppföljning i verksamheten.

Om dig 
Vi söker dig som är utbildad stödpedagog eller att du har läst 60 hp inom relevanta kurser funktionshinderomsorg. Du har tre års erfarenhet av att arbeta på gruppbostad eller servicebostad för brukare inom funktionshinderomsorg eller annan erfarenhet av arbete som arbetsgivaren finner likvärdig. Det är meriterande med utbildning i positivt beteendestöd, lågaffektivt bemötande samt alternativ och kompletterande kommunikation.

Ditt arbetssätt präglas av flexibilitet, kontinuitet och trygghet. Vi söker dig som har god förmåga att strukturera och vill vara med och utveckla verksamheten. Du är engagerad och har en vilja att dela våra värderingar och jobba mot uppsatta mål samt att arbeta med ständiga förbättringar.

Tunga lyft och pälsdjur förekommer.

Schemalagd arbetstid: dag, kväll, jourkombi.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-05-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2023/312
Kontakt
  • Karl Jonas Lundmark, enhetschef, 090-164817
Facklig företrädare
  • Ethel Henriksson, Kommunal, 010-4429692
Publicerat 2023-03-14
Sista ansökningsdag 2023-04-11

Tillbaka till lediga jobb