Umeå kommun, Äldreomsorg, Hälso- och sjukvård

Äldreomsorgen i Umeå kommun vill i närhet och samspel vara en resurs som frigör och stärker människors förmåga att leva ett självständigt liv. Verksamheten och arbetsformerna ska kännetecknas av respekt för den enskildes integritet och självbestämmande.

Hälso- och sjukvård Äldre ansvarar för sjukvårdsinsatser dygnet runt på primärvårdsnivå och har idag ca 250 medarbetare. Verksamheten är indelad i hemsjukvård som har drygt 1000 patienter samt särskilt boende som har ca 1100 patienter. Ledningsgruppen består av 11 enhetschefer och en biträdande verksamhetschef samt verksamhetschef.

Arbetsuppgifter
Som biträdande verksamhetschef kommer du att ha ansvar för de åtta enhetschefer som leder sjuksköterskor, undersköterskor och administrativ personal i olika team inom såväl hemsjukvård som särskilt boende. Du har ekonomi- och arbetsmiljöansvar för dessa team och rapporterar till verksamhetschef. Du kommer även att delta i äldreomsorgens ledningsgrupp tillsammans med verksamhetschef.

Uppdraget som biträdande verksamhetschef innebär bland annat att:

 • Leda det dagliga arbetet och skapa förutsättningar för medarbetarna att utveckla de vårdnära processerna.
 • Utveckla och effektivisera samverkan med Regionen där mycket fokus kommer att ligga på God och Nära vård de kommande åren.
 • Arbeta för att våra mål uppnås och att beslutade aktiviteter genomförs.
 • Fokusera på regelbunden uppföljning av verksamheten.
 • Ge återkoppling på utfört arbete.
 • Ha ett nära samarbete med övriga verksamhetschefer inom äldreomsorgen.
 • Ersätta verksamhetschef vid ledighet eller annan frånvaro.

 

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska och har flerårig erfarenhet av arbete som sjuksköterska inom kommunal hälso- och sjukvård eller inom regionfinansierad primärvård och har förmågan att omsätta denna erfarenhet i det praktiska arbetet i en omställning till en God och Nära vård.

Du har flerårig erfarenhet som chef inom hälso- och sjukvård samt goda kunskaper inom lagstiftning relaterad till kommunal hälso- och sjukvård. Då du ansvarar för framtagande av redovisningar, rutiner och information till medarbetarna krävs vana att arbeta i Word, PowerPoint och Excel samt goda kunskaper i svenska språket.

Du är prestigelös och trygg i din ledarroll och vill ha ett nära samarbete med medarbetare och kollegor. Du är strukturerad och klarar av att prioritera i pressade situationer. Du har en god förmåga att se ditt uppdrag utifrån ett helhetsperspektiv med den enskilde patienten eller medarbetaren i fokus.

Som chef i Umeå kommun vill vi att du företräder kommunen på ett förtroendeingivande och positivt sätt. Du sätter medborgarnyttan i fokus och för dialog med dina medarbetare om mål och planer så att de förstår sin roll och betydelse för helheten. Det är också viktigt att du står för gemensamma värderingar och är en förebild för dina medarbetare. Du uppmuntrar dina medarbetare till nyfikenhet, kreativitet och samverkan och synliggör såväl den enskilde medarbetaren som arbetslaget. B-körkort krävs.

Välkommen med din ansökan! Du kan antingen bifoga ditt cv och personliga brev alternativt fylla i dina uppgifter i ansökningsformuläret. 

Följ oss på Instagram @teamumeakommun!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2023/318
Kontakt
 • Björn Hammar, verksamhetschef , 070-5853581
Facklig företrädare
 • Joakim Åsberg, SACO, 090-162829
 • Ethel Henriksson, Kommunal, 010-4429692
 • Maria Lindgren, Vision, 090-163343
 • Jessica Axelsson, Vårdförbundet, 090-161883
Publicerat 2023-03-16
Sista ansökningsdag 2023-04-10

Tillbaka till lediga jobb