Umeå kommun, Stöd och omsorg

Stöd och omsorg ansvarar för socialtjänsten i Umeå kommun. Området är indelat i tre större verksamhetsområden; myndighetsutövning, funktionshinderomsorg samt individ-och familjeomsorgen. För att ge stöd till och skapa förutsättningar för våra verksamheter att bedriva en god socialtjänst har vi tre perspektivområden; kvalitet, HR och ekonomi.  

Inom ramen för kvalitetsperspektivet finns en ledningsstab och en enhet för systematiskt kvalitetsarbete. Ledningsstaben samlar kompetenser som arbetar med olika former av ledningsstöd så som kommunikation, lokaler, digitalisering och utredning. Nu söker vi ytterligare en utredare till vårt team.  

Arbetsbeskrivning
Utredningsuppdragen kan omfatta allt från mindre sakfrågor till större omfattande utvecklingsprojekt samt avse alla delar av stöd och omsorgs verksamhetsområden. Du arbetar med att planera, leda och genomföra utredningar samt är ansvarstagande för dess färdigställande. Du är lyhörd och har väl utvecklad samarbetsförmåga. I rollen som utredare är du generalist vilket innebär att du snabbt kan sätta dig in i olika frågeställningar och hantera oförutsägbara situationer.

I din roll ingår att skriva tjänsteskrivelser, ta fram underlag, utredningar, skriva yttranden, svara på remisser, samt andra typer av skrivelser. Rollen omfattar även vissa administrativa uppgifter och du är delaktig i att utveckla våra arbetssätt och rutiner i ledningsstaben. Du är föredragande i arbetsutskott, nämnd och ledningsgrupper.

Är du intresserad av offentlig verksamhet och utvecklingsarbete samt att ta dig an omväxlande utredningsuppdrag både självständigt och tillsammans med andra kan detta vara tjänsten för dig.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har högskoleexamen inom statsvetenskap. Vi vill också att du har goda kunskaper om de förutsättningar som krävs för att bedriva socialtjänst och därmed kunskap om socialtjänstens verksamhetsområden.

Du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter och tidigare arbetat i en politiskt styrd organisation.

Du har god administrativ förmåga och kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Du är självständig i ditt arbete samtidigt som du har god samarbetsförmåga och tar ansvar för att utveckla ditt uppdrag efter verksamhetens bästa. Du gillar omväxlande arbetsuppgifter och är drivande i det du tar dig an. 

Välkommen med din ansökan!

Följ oss på Instagram @teamumeakommun.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-05-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2023/327
Kontakt
  • Ulrika Gustafsson, Kvalitetschef, 070-6992663
Facklig företrädare
  • Joakim Åsberg, SACO, 090-162829
  • Maria Lindgren, Vision, 090-163343
Publicerat 2023-03-17
Sista ansökningsdag 2023-04-07

Tillbaka till lediga jobb