Umeå kommun, Fritidsförvaltningen, Föreningsbyrån

Fritidsförvaltningen inom Umeå kommun vill bidra till en god livsmiljö genom att skapa goda möjligheter till en aktiv fritid med idrott, motion, rekreation och folkhälsa. I verksamhetens ansvarsområde ingår verksamhet och drift av idrotts- och fritidsanläggningar, fritids-, utflykts- och rekreationsområden, anläggningar för fritidsbåtar samt insatser inom fritidsfiske och rörligt friluftsliv. Fritidsförvaltningen har genom kommunens gemensamma Föreningsbyrå ansvaret för samlad beredning, uppföljning och utvärdering av kommunens stöd till föreningslivet samt att kontakter mellan kommunens olika företrädare och det organiserade föreningslivet stärks.

Dina arbetsuppgifter
Du kommer att ansvara för beredning samt visst beslutsfattande av ärenden gällande föreningsbidrag utifrån beslutade regler och praxis främst kopplat till föreningar i kategorin rättigheter och samhällsnytta. I handläggningen ingår bl.a. ansvar för att god information finns om bidrag, samverka med de parter som krävs för att fatta beslut, hantera löpande administration, utvärdering/ uppföljning och ekonomisk avstämning.

Du har en systematisk dialog med föreningar och verkar för ett gott samarbetsklimat mellan kommunen och föreningslivet. Du ansvarar för samverkan, information och rådgivning till föreningar, organisationer och allmänhet om föreningsliv och ideell verksamhet samt Föreningsbyråns verksamhet och tjänster.

I arbetet ingår även att bereda ärenden till fritidsnämnden som remisser och yttranden och vara en utredningsresurs i interna och externa projekt.

Om dig
Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning inom tex sociologi, socialt arbete eller  statsvetenskap. Du har erfarenhet och kunskap om den ideella sektorn.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta med sociala föreningar eller den sociala sektorn, att du har erfarenhet av att arbeta i en politisk styrd organisation och av ärendehandläggning. 

Du har mycket god datorvana och är van att arbeta i Officepaketet. Du har lätt för att ta dig an nya system och har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift både i engelska och svenska.

Som person tror vi att du har en god servicekänsla och du är van att bemöta många olika människor. Du är noggrann och strukturerad i ditt arbete. Du har förmåga att arbeta självständigt och driva processer framåt samtidigt som du också har en god samarbetsförmåga. 

Tjänsten kräver B-körkort.

Urval sker löpande så skicka in din ansökan redan idag. 

Följ oss på @teamumeakommun 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-08-16
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2023/496
Kontakt
  • Monica Svonni, enhetschef, 070-4453412
Facklig företrädare
  • Eva Österlund, SACO, 090-161806
  • Maria Lindgren, Vision, 090-163343
Publicerat 2023-05-16
Sista ansökningsdag 2023-06-04

Tillbaka till lediga jobb