Umeå kommun, Stadsledningskontoret, Mark och exploatering

Umeå fortsätter att växa i snabb takt! Kommunens mål om att ha 200 000 invånare senast år 2050 innebär att många fler bostäder ska byggas, företag ska växa och nyetableringar ske, samtidigt som lokaler för barnomsorg, utbildning och vård & omsorg ska uppföras. I Umeå pågår ett stort antal intressanta och uppmärksammande stadsutvecklingsprojekt.

Vi på Mark och exploatering arbetar för att det ska finnas lämplig mark för denna tillväxt och hos oss blir du en viktig pusselbit i den organisation som tillsammans bygger staden. Vi är idag 22 personer med stor blandning i bakgrunder och specialistkompetenser. Hos oss är det viktigt med arbetsglädje, öppenhet, tillit och professionalism.

Vill du bli vår kollega?


Om uppdraget som exploateringsingenjör
Som exploateringsingenjör erbjuds du ett spännande arbete med stora möjligheter att vara med och forma ett attraktivt Umeå. Du representerar kommunen som fastighetsägare och projektleder arbetsgrupper för både större och mindre exploateringsprojekt i olika fas. Du har ett helhetsansvar från planering i tidiga skeden till färdig utbyggnad, vilket bland annat innebär att du:

  • genomför förstudier av blivande exploateringsområden och ingår i arbetsgrupper avseende detaljplanering
  • leder och deltar i arbetsgrupper i olika utredningsfrågor, både inom Mark och exploatering men även tillsammans med andra verksamheter
  • tar fram ekonomiska analyser och kalkyler för styrning samt ansvarar för ekonomisk uppföljning av exploateringsprojekt
  • beställer och ansvarar för konsultutredningar, upprättar markanvisnings- och exploateringsavtal, deltar vid lantmäteriförrättningar och beställer infrastrukturutbyggnad
  • representerar kommunen som markägare där förhandling och kontaktskapande är viktiga delar
  • säkerställer exploateringsprojektens framdrift utifrån tid, kostnad och kvalitet

Du kommer att få möjlighet att arbeta brett med fastighetsfrågor ur både juridiskt, ekonomiskt och tekniskt perspektiv. Arbetet innehåller både strategiska och mer operativa uppgifter som tillsammans innebär att du är med och påverkar Umeås framtid!

Om dig

Vi söker dig som har civilingenjörsexamen med inriktning mot lantmäteri, samhällsbyggnad, väg och vatten eller annan akademisk utbildning som vi bedömer likvärdig. Det är meriterande om du har några års arbetslivserfarenhet från lantmäteriverksamhet, fastighetsutveckling eller bygg- eller projektledning av entreprenader, men det är inget krav.

Du är en person som drivs av att vilja arbeta målinriktat och åstadkomma resultat. Du är analytisk, strukturerad, lösningsfokuserad och är en duktig förhandlare. Du ska vara drivande och kunna arbeta självständigt såväl som i grupp och du har förmåga att etablera och upprätthålla goda relationer. Att du har en mycket god förmåga att utrycka dig på svenska i tal och skrift är en förutsättning, då rättsliga dokument upprättas i tjänsten. Vi tror att du trivs bäst hos oss om du gillar blandningen av arbetsuppgifter som kräver nytänkande och utvecklingsfokus såväl som uppgifter av rutinartad karaktär.

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper där du är positiv och bidrar till ett öppet klimat med goda relationer.

Du bör ha körkort.

Vi vill att du bifogar både personligt brev och cv i din ansökan.

Följ Umeå Kommun på Linkedin!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-07-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2024/301
Kontakt
  • Helen Nilsson, mark- och exploateringschef, 090-162356
Facklig företrädare
  • Maria Lindgren, Vision, 090-161886
  • Eva Österlund, SACO, 090-161806
Publicerat 2024-04-12
Sista ansökningsdag 2024-04-26

Tillbaka till lediga jobb