Umeå kommun, Kultur

Umeå är känt för sitt kreativa klimat med ett rikt, inspirerande kulturliv, inte sällan av nationell betydelse. Här finns bland annat kulturhuset Väven, ett operahus, uppskattade museer, tongivande festivaler, en skulpturpark i världsklass, en europeisk filmfestival och Sveriges största teaterförening.

Kulturskolan i Umeå är en organisation med tydligt uppdrag att nå fler barn och unga genom våra tre verksamhetsben; kursverksamheten, projekt och program i skolan samt öppen/riktad verksamhet. I alla våra verksamhetsben träffar vi cirka 20 000 barn årligen, vissa varje vecka och andra vid enstaka tillfällen. Vi är en del av Umeå Kulturförvaltning och tillsammans med bibliotek och programverksamhet arbetar vi för att tillgängliggöra konst och kultur för Umeås medborgare, som en del av Umeå kommuns arbete för social hållbarhet.

Dina arbetsuppgifter
Tillsammans med avdelningschef och ytterligare två enhetschefer kommer du att leda, planera och utveckla Kulturskolan i Umeå, med särskilt fokus på vår musikverksamhet. Kulturskolan består av cirka 75 medarbetare och du kommer att ha budget-, arbetsmiljö- samt personalansvar för cirka 30 medarbetare. Enhetschef ingår i Kulturskolans ledningsgrupp, där vi arbetar tillsammans med ansvar för hela Kulturskolan, med olika ansvarsområden

Om dig

Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning eller annan utbildning och erfarenhet som vi finner likvärdig. Har du utöver detta någon form av chefs- eller ledarutbildning ser vi det som meriterande. Du har erfarenhet av ledarskap med personal-, budget- och verksamhetsansvar. Vi ser gärna att du har kunskaper från kultur- eller musikbranschen och/eller pedagogiska kompetenser. Erfarenhet av att ha jobbat i en kommunal/ politiskt styrd organisation är meriterande, likaså erfarenhet från förändringsarbete.

Till detta uppdrag söker vi en trygg ledare med kreativt sinne som kan uppmuntra till samverkan och med­skapande. Du är själv välorganiserad och arbetar systematiskt för att säkerställa måluppfyllelse. Många processer och arbetssätt i Kulturskolan är under utveckling och vi söker dig som vill engagera, leda och inspirera dina medarbetare. Andra egenskaper som är nödvändiga är en god samarbetsförmåga, prestigelöshet och helhetssyn, då vi tillsammans bidrar till kulturskolans utveckling. I rollen har du många kontakter externt och internt och det är viktigt att du är lyhörd och kommunikativ. Det är viktigt att du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, både på svenska och engelska.

Vi strävar efter en organisation som kännetecknas av jämställdhet och mångfald i alla avseenden. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Glöm inte att bifoga personligt brev och cv.

 

Följ Umeå kommun på LinkedIn!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2024/340
Kontakt
  • Beatrice Hammar, verksamhetschefKulturskolan, 070-3770247
Facklig företrädare
  • Maria Lindgren, Vision, 090-163343
  • Eva Österlund, SACO, 090-161806
  • Lillemor Malmbo, Sveriges Lärare, 090–164932
  • Daniel Annelind, Sveriges Lärare, 090–164932
Publicerat 2024-04-15
Sista ansökningsdag 2024-05-15

Tillbaka till lediga jobb