Stöd och omsorg

Funktionshinderomsorgens Hälso-och sjukvårdsenhet består av sjuksköterskor och paramedicinsk verksamhet som verkar för de boende inom LSS särskilt boende samt under vistelsetid på daglig verksamhet. Uppdraget för legitimerad personal är att i nära samarbete med chefer och vårdnära personal utföra insatser enligt HSL lagstiftning, som syftar till att öka självständigheten för unga och vuxna med en funktionsnedsättning.

Inom vår verksamhet finns två enhetschefer varav den ena går vidare mot nya utmaningar inom kommunen. Nu söker vi hennes efterträdare. Är du den vi söker?

Dina arbetsuppgifter
Som enhetschef har du ett övergripande arbetsmiljöansvar för din personalgrupp samt ett ekonomiskt ansvar för din enhet. Gruppen består av ca 16–18 personer som arbetar i team och är en mix av sjuksköterskor, arbetsterapeuter och fysioterapeuter.  Ditt uppdrag är att leda och utveckla arbetet tillsammans med medarbetare och kollegor på ett kvalitetssäkert sätt utifrån lagstiftning och politiska mål. En stor del handlar om att leda i förändring då mycket utvecklingsarbete pågår inom området som kräver ett tydligt ledarskap.

Du kommer ha ett nära samarbete med din närmsta enhetschefskollega där samsyn och helhetsperspektiv krävs för att lyckas. Kontakter med kommunens övriga funktioner och externa samarbetspartners är en naturlig och viktig del av ditt arbete. Du kommer ingå i ledningsgrupp med övriga ledare inom funktionshinderomsorgen och rapporterar till verksamhetschef för området.

Vi söker dig som

För att komplettera kompetensen bland enhetscheferna ser vi gärna att du är legitimerad sjuksköterska men även arbetsterapeut eller fysioterapeut kan vara aktuellt. Du har erfarenhet av att vara chef och har du dessutom erfarenhet från funktionshinderomsorg är det meriterande.  

Du är intresserad av, har förståelse för och drivs av att jobba med kvalitet och utveckling av hälso- och sjukvårdsfrågor inom funktionshinderområdet. Vidare vill vi att du är lyhörd, strukturerad och kommunikativ med ett nära ledarskap och att du har en god förmåga att förändringsleda genom att ta tillvara medarbetarnas drivkrafter, resurser och vilja till utveckling.  Du tycker om att arbeta tillsammans med andra och skapar goda relationer och förtroende genom att vara kommunikativ och ha ett respektfullt bemötande mot alla du möter i din vardag.

Som chef i Umeå kommun företräder du kommunen på ett förtroendeingivande och positivt sätt. Du sätter medborgarnyttan i fokus och för dialog med dina medarbetare om mål och planer så att de förstår sin roll och betydelse för helheten.

Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning.

Vi erbjuder dig

  • Ett fantastiskt team av rutinerade medarbetare, chefskollegor och närmsta chef där det finns målfokus, stort engagemang, omtanke och lätt till skratt
  • Delaktighet och ansvar för att skapa förutsättningar att utveckla verksamheten att möta framtidens behov.
  • Ett fantastiskt roligt jobb, där du gör skillnad varje dag!

Välkommen med din ansökan! Vi vill att du bifogar brev och CV.

Följ Umeå kommun på Linkedin!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2024/448
Kontakt
  • Malin Björkman, +4690164557
Facklig företrädare
  • Helena Rönngren, Kommunal, 010-4429662
  • Eva Österlund, SACO, 090-161806
  • Maria Lindgren, Vision, 090-163343
  • Jessica Axelsson, Vårdförbundet, 073-0731828
Publicerat 2024-06-03
Sista ansökningsdag 2024-06-16

Tillbaka till lediga jobb