Umeå kommun, Stöd och omsorg, Funktionshinderomsorg,

Funktionshinderomsorgen i Umeå kommun vill i närhet och samspel vara en resurs som frigör och stärker människors förmåga att leva ett självständigt liv.

Korttidsvistelse är en av insatserna i LSS (Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade) som ska ge barnet/ungdomen miljöombyte och rekreation samt avlasta familjerna. Verksamheten syftar till att stötta individer med funktionsnedsättning och stärka deras förmåga att leva ett självständigt liv. Detta görs genom att erbjuda miljöombyte och möjlighet till fritidssysselsättning, rekreation och social gemenskap i en trygg och hemlik miljö. 

Nu söker vi stödassistenter till Älgvägen och Byttgränd!

Dina arbetsuppgifter
I uppdraget ingår det att tillsammans med övrig personal arbeta utifrån vårt verksamhetsmål, att stärka förmågan till att leva ett självständigt liv. Att tillsammans med kollegor ansvara för
att de barn som vistas på korttidsboendet får en trygg och meningsfull vistelse.

Du deltar i barnens aktiviteter så som promenader, lekar i lekpark, pyssel och spel. I arbetet ingår
sedvanliga hushållssysslor så som att laga mat, städa och diska. Du kommer även att dokumentera och upprätta genomförandeplaner. Kontakt och samarbete med föräldrar är en viktig del i arbetet. 

Om dig
Vi söker dig med vårdutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har erfarenhet av att arbeta med barn och ungdomar med autism och NPF-diagnoser. Det är meriterande om du utöver detta även har pedagogisk utbildning.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete där hot och våld förekommit. Även att du har utbildning i alternativ kommunikation, lågaffektivt bemötande samt tydliggörande pedagogik. Kunskap av hjälpmedel som AKK, TAKK eller liknande är önskvärt. Du har god kunskap i dokumentation och att upprätta genomförandeplaner.

Du är en trygg och lugn person som har god samarbetsförmåga och ett professionellt bemötande mot brukare, anhöriga och andra aktörer runt våra brukare.

Samplanering mellan verksamheter kan ske och det kan förekomma dag, kväll samt helgarbete i alla våra utannonserade tjänster.

Urval sker löpande. Välkommen med din ansökan.

Övrigt
-1 tillsvidareanställning Byttgränd, heltid, med start 2024-08-01 eller enligt överenskommelse.
-1 tillsvidareanställning Älgvägen, heltid, med start 2024-08-01 eller enligt överenskommelse.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-08-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2024/453
Kontakt
  • Elisabeth Höglund, Enhetschef , 0730319756
  • Maja Häggbom, Enhetschef, 0706220334
Facklig företrädare
  • Helena Rönngren, Kommunal, 010-4429662
Publicerat 2024-06-03
Sista ansökningsdag 2024-06-17

Tillbaka till lediga jobb